Cum scapam de oboseala cronica in sarcina

Cum scapam de oboseala cronica in sarcina

1

sarcinaPe prioada sarcinii, din cauza modificărilor hormonale şi a eforrtului depus de organism, se confruntăm cu neplăcuta stare de oboseală cronica.  Această stare de extenuare se poate transforma în teama viitoarei mame că nu poate aduce pe lume un copil in conditii normale.

Oboseala cronică poate fi recunoscuta în momentul în care se instalează o extenuare severă, care durează cel puţin 6 luni şi nu se ameliorează odată cu odihnă suficientă.

Mai mult decat atât, pe termen lung se pot identifica şi alte simptome, precum uitarea, pierderea memoriei şi a capacităţii de concentrare, durerile de gât, de cap şi musculare, durerile articulare şi un somn neodihnitor.

Medicul specialist este cel care stabileşte un diagnostic corect, după identificarea a cel puţin 4 dintre simptomele enumerate.

Cum se poate trata oboseala cronică în timpul sarcinii

Deşi această tulburare este asociată cu sarcina , trebuie menţionat că este o boală comună care afectează toate categoriile de persoane, nu doar femeile însărcinate.

Totuşi, lucrurile se complică ceva mai mult de această dată, pentru că graviduţa va trebui să încerce un tratament aletrnativ celui medicamentos, astfel încât să nu existe vreun pericol pentru bebeluş.

Iată câteva soluţii pentru diminuarea oboselii cronice.

1. Înlătură factorii nocivi pe toata perioada sarcinii

Vorbeşte cu familia sau încearcă tu însăţi ca în perioada sarcinii să înlături stresul şi tensiunile cu rudele şi persoanele apropiate. Odihna este şi ea foarte importantă, iar repausul la pat este o condiţie obligatorie pentru înlăturarea oboselii.

2. Întăreşte-ţi organismul cu ajutorul suplimentelor alimentare

Ai nevoie de un aport suplimentar de minerale (fier, magneziu, cupru, crom), pe care îl poţi obţine fie cu ajutorul suplimentelor, fie dintr-o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată.

Pătrunjelul, curcuma, hreanul, ghimbirul sau păducelul sunt surse naturale ideale pentru complexul de vitamina B- care ameliorează sau conduce la dispariţia simptomelor de oboseală cronică.

La randul lor, ovăzul, sunătoarea, limba mielului şi creţişorul induc o dispoziţie pozitivă şi favorizează bunăstarea generală, în vreme ce lăptişorul de matcă este considerat un bun stimulent al nivelului energetic.

3. Nu uita de exercitiile fizice.

Mişcarea moderată şi plimbările în aer liber fac adevarate minuni în combaterea stării de epuizare fizică.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Cum poate luna să-ți influențeze somnul?

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.