Cum se congeleaza ovocitele. Sfaturile Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist

Cum se congeleaza ovocitele. Sfaturile Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie (VIDEO)

1

In ultimii ani, tot mai multe femei vin sa-si congeleze din timp material genetic. E important ca vârsta ovocitelor să fi cât mai mică, iar prin congelare raman mic.

Tehnica aceasta a fost folosita pentru a le permite femeilor sa amane sarcina pana la o data ulterioara, fie din motive medicale, fie din motive sociale.

In anumite cazuri, insa, pentru a evita problemele ce pot sa apara din cauza infertilitatii si varstei inaintate (ovulele se pot deteriora din cauza inaintarii in varsta), o femeie poate opta pentru acesta procedura: ovulele sunt extrase, inghetate si stocate.

“Cand femeile sunt tinere e o simpla stimulare ovariana si pur si simplu cand foliculii sunt crescuti facem extractia de ovocite printr-o punctie ovariana care dureaza 5 minute, cu sedare simpla, practic asta este tot. In ultimii ani, exista o crestere imensa a femeilor care vin sa congeleze materialul genetic. Incepem sa constientizam ca trebuie sa facem ceva. As prefera sa am niste ovocite de la varsta de 35-36 de ani unde sunt mult mai viabili, care practic sansele sa obtinem o sarcina prin fertilizare in vitro ca nu avem o alta solutie, sansele sunt mult mai mare decat daca iau ovocitele la 42 de ani. Ca sa vedeti ce important este calitatea materialului genetic. La o femeie care are 35 de ani, sa zicem ca facem fertilizare in vitro si extragem ovocitele, le fecundam, formam embrionii, transferam embrionii. Procentul de reusita este de pana la 35-40%. Daca luam o femeie la 49 de ani si facem aceeasi procedura cu ovocite donate cu o femeie de la 23 de ani procentul de reusita ajunge si la 75% din sanse. Va dati seama cat de mare importanta are materialul genetic al ce varsta este recoltat?”, a spus Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitatelaparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

Dr. Andreas Vythoulkas, contributor Televiziunea Medicala

andreas-vythoulkas

Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitatelaparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

Absolvent al Masteratului din cadrul Clinicii Genesis din Atena, sub coordonarea cunoscutului Dr. Pantos, Dr. Vythoulkas a dobandit expertiza si compentente in probleme de infertilitate si, implicit, in domeniul tehnicilor de reproducere umana asistata.

In prezent, Dr. Vythoulkas este doctorand in Obstetrica-Ginecologie, cu specializare in endometrioza si infertilitate. Doctorul Andreas Vythoulkas este reprezentant in Romania al Clinicii Genesis Atena (Grecia) si detine statutul de membru al Societatii Elene de Obstetrica si Ginecologie si al Federatiei de Medicina Fetala din Londra (Marea Britanie).

https://www.facebook.com/andreas.vythoulkas.md/

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Cum se congeleaza ovocitele. Sfaturile Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.