Cum se desfasoara examenul pentru titlul de medic specialist

Cum se desfasoara examenul pentru titlul de medic specialist

0

Examenul pentru obtinerea titlului de medic specialist va avea loc in 20 septembrie pentru specialitatea Anestezie si terapie intensiva, iar pentru celelalte, in 16 octombrie. Ministerul Sanatatii a venit cu detalii, in publicatia de concurs: ce probe sunt, care este nota minima pentru promovarea lor si alte informatii utile.

1. Examenul pentru titlul de medic specialist – pentru toate specialitatile, cu exceptia specialitatilor Medicina de urgenta si Anestezie si terapie intensiva. Probe:
a) Proba scrisa, cu 10 subiecte formulate din tematica fiecarei specialitati, cu durata de trei ore;
b) Una sau doua probe clinice si proba practica, conform probelor prevazute de tematicile fiecarei specialitati. Candidatul va fi confirmat specialist daca promoveaza cu minim nota 7,00 fiecare proba a examenului.

2. Examenul pentru titlul de medic specialist in Medicina de urgenta se va desfasura in centrele universitare Bucuresti – Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si Targu Mures – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Probe:
a) Proba scrisa se desfasoara in prima zi a perioadei anuntate pentru desfasurarea examenului de obtinere a titlului de medic specialist. Proba scrisa se va desfasura concomitent si va incepe la aceeasi ora in ambele centre de examinare. Testele utilizate in cele doua centre de examinare vor fi identice. Proba scrisa va consta dintr-un test de tip grila cu 250 de intrebari cu raspunsuri multiple. Durata probei scrise este de 4 ore. Candidatii care au sustinut si au promovat proba scrisa intr-o sesiune anterioara, dar au fost respinsi la examen din cauza rezultatelor la probele clinice/practice, vor sustine numai aceste probe, luandu-se in considerare punctajul de promovare al probei scrise anterioare, pentru urmatoarele trei sesiuni ordinare de examen de specialitate, dupa promovare.
b) Proba clinica teoretica
c) Proba practica se desfasoara utilizand simulatoare de pacient. Candidatul va fi confirmat specialist daca promoveaza cu minim nota 7,00 fiecare proba a examenului.

3. Examenul pentru titlul de medic specialist pentru specialitatea Anestezie si terapie intensiva. Probe:
a.)Proba scrisa (testul A si testul B), cu 120 de intrebari cu raspunsuri multiple, la alegere. Fiecare test are 60 intrebari, dureaza 2 ore si se sustine dupa testele-grila elaborate de catre Societatea Europeana de Anestezie.
b.) Probele clinice si proba practica, conform tematicii de examen.
Nota minima pentru promovarea probelor clinice/practice este 7,00. Nota minima pentru confirmarea ca medic specialist ATI este 7,00. Nota minima pentru obtinerea si a Diplomei Europene in Anestezie si Terapie Intensiva este punctajul minim european pentru proba scrisa, stabilit de catre Societatea Europeana de Anestezie.

Examenul pentru titlul de medic specialist – Arondarea numerica a candidatilor

Examenul pentru titlul de medic specialist – Arondarea numerica a candidatilor pe centre universitare medicale si pe specialitati, va fi comunicata prin publicare pe site-ul Ministerului Sanatatii, la data de 30 septembrie. Listele cu candidatii admisi pe specialitati si centre universitare, precum si presedintii comisiilor de examen, data si locul de prezentare pentru sustinerea examenului, se vor afisa pe site-ul MS la 14 octombrie ( pentru specialitatea Anestezie si terapie intensiva – arondarea candidatilor pe centre universitare medicale va fi publicata pe acelasi site in 12 septembrie, iar listele cu candidatii admisi se vor afisa la 17 septembrie).

Vezi aici cine se poate prezenta la examenul pentru titlul de medic specialist.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.