Cum se foloseste corect prezervativul (VIDEO)

0

A, stiu!, veti zice. Si daca nu stiu, prezervativul – caci de el vorbim – are instructiuni in cutie. Si, totusi, nu le stiti pe toate! Notati – utilizat corect, prezervativul este foarte eficient.

Cum se foloseste prezervativul? Sfaturi

Este foarte important sa folositi in mod corect prezervativul. La inceput poate fi mai greu dar, dupa mai multe incercari, devine ceva obisnuit. De obicei, prezervativul sau, mai corect, cutiile cu prezervative au instructiunile de folosire in interior. Va trebui sa le cititi cu atentie si sa le urmati intocmai. In plus, iata cateva sfaturi, oferite intr-un material elaborat de Ministerul Sanatatii – Unitatea de coordonare nationala a planificarii familiale si educatiei sexuale, Institutul National de Sanatate Publica Bucuresti, Servicii de sanatate si de conducere – Centrul national de promovare a sanatatii si educatie pentru sanatate, Societatea de educatie contraceptiva si sexuala si alte asociatii si fundatii:

– Verificati intotdeauna data expirarii atunci cand cumparati prezervativul / cutia cu prezervative. Atentie la modul in care desfaceti ambalajul (nu folositi obiecte ascutite: unghii, forfecute).

– Puneti intotdeauna prezervativul imediat ce penisul a intrat in erectie, pentru ca se pot elimina picaturi de sperma cu mult inaintea ejacularii. insa inainte de a-l pune, este important sa goliti de aer rezervorul sau un centimetru din capatul inchis al prezervativului. In timpul ejacularii, aici se va aduna sperma. tinand intre doua degete acest capat, cu cealalta mana derulati prezervativul pana la baza penisului. Daca nu goliti de aer capatul inchis al prezervativului, acesta se poate rupe in momentul ejacularii.

– Nu puneti pe suprafata lui creme de maini sau unguente pe baza de grasime, cum sunt unguentele sau vaselinele, pentru ca pot distruge prezervativul. Puteti folosi creme spermicide. Acesta sunt substante chimice care distrug spermatozoizii. Le puteti gasi sub forma de creme, unguente, spume, geluri, ovule, pelicule. Eficienta lor este de 70-75%; folosite impreuna cu prezervativul sau diafragma, eficienta lor creste la 90-95%. Spermicidul se introduce in vagin, cat mai aproape de colul uterin (intrarea in uter), cu cel mult 15 minute inaintea actului sexual, in functie de tipul spermicidului (urmati instructiunile din prospect). Ovulele le introduceti cu degetul, iar cremele, spumele, gelurile si unguentele se introduc in vagin cu un aplicator. Acesta este asemanator cu o seringa din plastic si se cumpara odata cu spermicidul. Este important ca spemicidul sa aiba timp suficient pentru distrugerea spermatozoizilor, dupa actul sexual. De aceea, dupa actul sexual nu se recomanda spalaturile vaginale timp de 6 ore.

– In urma ejacularii, pe suprafata penisului ramane sperma, deci, dupa scoaterea prezervativului, aveti grija ca penisul sa nu vina in contact cu vaginul.

– Faceti un nod la prezervativ, impachetati-l intr-o hartie si aruncati-l la gunoi (nu in WC).

Atentie, trebuie sa precizam asta? Si, totusi, o facem: prezervativul este de unica folosinta!

Cum actioneaza prezervativul? Avantaje, dezavantaje

Prezervativul constituie o bariera intre sperma si corpul femeii. Ce avantaje are prezervativul? Este singura metoda care protejeaza si impotriva bolilor transmise sexual, inclusiv SIDA Nu necesita supraveghere medicala si este o metoda foarte eficienta: 85-89%, in functie de corectitudinea folosirii. Nu are efecte secundare Utilizat corect, este foarte eficient. Folosind prezervativul, barbatul poate sa isi asume responsabilitatea contraceptiei. Se gaseste usor, in fiecare supermaket, si este ieftin – costa nu mai mult de cativa lei bucata. Ce dezavantaje are? Practic, intervine in desfasurarea actului sexual. Necesita o folosire atenta pentru a fi eficient si necesita o aprovizionare prealabila – este bine sa-l cumparati in prealabil.

Share.

Leave A Reply