Cum se intareste sistemul imunitar la bebelusi

Cum se intareste sistemul imunitar la bebelusi

0

Orice parinte isi doreste ca bebelusul sau sa fie protejat de viroze respiratorii, sa nu faca febra sau sa nu aibe nasucul infundat, sau tuse. Chiar daca pare imposibil, o mamica poate ajuta la intarirea sistemului imunitar al micutului.

Multe dintre mamici isi tin copiii cat mai mult in casa in timpul sezonului rece, crezand ca astfel ii protejeaza. Insa aceasta nu este deloc o solutie, deoarece organismul are nevoie de miscare in aer liber pentru a oxigena celulele.

Cum difera sistemul imunitar al unui bebelus alaptat la san fata de cel alaptat artificial?

La nastere, sistemul imunitar este la fel pentru toti copiii. Mama, prin alaptare, ii ofera imunitatea ei, dar laptele praf nu are de unde sa-i ofere sugarului imunitate.

Indiferent de alaptare, in primele 6 luni de viata, bebelusul are imunitate de la mama, dobandita cat timp a fost in pantec. Dar cel care este hranit cu lapte matern, primeste in continuare protectie imunitara de la mama. In prezent, producatorii de lapte praf incearca sa compenseze aceasta lipsa prin adaugarea de probiotice.

Bebelusul care are frati in colectivitate, este in pericol sa raceasca mai repede intrucat fratele mai mare ii poate aduce cu usurinta diversi germeni. In acest caz, mamica trebuie sa fie si mai atenta la intarirea sistemului imunitar al sugarului.

Sistemul imunitar la bebelusi se dezvolta in primul an de viata, dar abia dupa al doilea an de gradinita copilul isi construieste imunitatea mai bine.

Mamicile pot intari acest sistem imunitar cu ajutorul medicinii clasice imbinate cu medicina homeopata.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.