Cum se va desfasura examenul de admitere, in 2015, la UMF Tirgu Mures

Cum se va desfasura examenul de admitere, in 2015, la UMF Tirgu Mures

0

UMF Tirgu Mures organizeaza, in perioada februarie – mai 2015, cursuri de pregatire pentru viitorii candidati la admitere la Facultatea de medicina si la Facultatea de medicina dentara. Iata cateva informatii legate de admiterea, in acest an, la UMF Tirgu Mures.

Programul cursurilor va urma materia din manualul “Anatomie si fiziologie umana pentru admitere la facultatile de medicina”, Editura University Press Tirgu Mures, 2014. Programul cursurilor se poate vizualiza aici.

In luna februarie a demarat “Caravana UMF”, un demers care va consta in deplasarea unor echipe formate din studenti si cadre didactice la sediul unor licee de top in vederea prezentarii ofertei educationale a UMF Tirgu Mures. Initiativa face parte din agenda evenimentelor prilejuite de aniversarea a 70 de ani de la infiintarea UMF.

UMF Tirgu Mures: precizari legate de admitere

UMF Tirgu Mures organizeaza examen de admitere conform regulamentului propriu, pentru programele de studii acreditate/autorizate de la Facultatea de Medicina, Facultatea de Medicina Dentara și Facultatea de Farmacie. Candidatii la concursul de admitere din sesiunea iulie 2015 se pot inscrie la un singur program de studii.

La programele de studii Medicina, Medicina dentara si Farmacie de la UMF Tirgu Mures, clasificarea candidatilor se va face in ordinea descrescatoare a mediei, in care o pondere de 90% va avea nota obtinuta la testul grila, iar 10% media de la Bacalaureat.Proba de concurs la programele de studii Medicina și Medicina dentara consta dintr-un test grila, la una dintre urmatoarele discipline: Biologie sau Chimie organica, la alegere. Testul grila va consta din 100 de intrebari cu 4 raspunsuri la alegere. Proba de concurs la programul de studiu Farmacie consta dintr-un test grila, din disciplina Chimie organica, cu 100 de intrebari.

Proba de concurs la programele de studii Asistenta medicala generala, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Nutritie si dietetica, Tehnica dentara, Cosmetica medicala. Tehnologia produsului cosmetic, de la UMF Tirgu Mures, va consta dintr-un test grila din biologie. Clasificarea candidatilor se va face in ordinea descrescatoare a mediei, in care o pondere de 70% va avea nota obtinuta la testul grila, iar 30% media de la Bacalaureat. Indiferent de programul de studii, candidatii pot opta ca proba de concurs sa fie sustinuta in limba româna sau maghiara, in functie de limba in care au sustinut bacalaureatul.

Pentru programul de studiu Educatie fizica si sportiva se va aplica Metodologia de admitere 2014 specifica acestui program. Clasificarea candidatilor se va face in ordinea descrescatoare a mediei, in care o pondere de 90% va avea media probei de aptitudini sportive generale, iar 10% media examenului de Bacalaureat, a anuntat UMF Tirgu Mures.

Precizari legate de intrebarile din testele grila, dar si bibliografia de examen de la UMF Tirgu Mures – aici.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.