Cum si cand sa inveti pentru examenul de rezidentiat!

Cum si cand sa inveti pentru examenul de rezidentiat!

4

Cum si cand sa inveti pentru examenul de rezidentiat: Examenul de rezidentiat este, pe buna dreptate, cel mai important examen pe care il vei da, fiindca el iti decide viitorul.

Facultatea se termina, notele luate acolo nu conteaza la rezidentiat, nici rezultatul de la examenul de licenta.

Conteaza doar cat de bine si mult te-ai pregatit pentru examenul de alegere a viitoarei tale specialitati. In acest sens este necesar sa il tratezi cu seriozitate si sa te apuci de invatat din timp.

Stiu, este mult de tocit iar in anul VI de facultate vei fi aglomerat si cu examenele pentru stagii, conceperea lucrarii de licenta, examenul de licenta asa ca timpul este foarte limitat.

Incepeti pregatirea pentru rezidentiat inca din anul V de facultate

Sfatul meu este sa incepeti pregatirea pentru rezidentiat inca din anul V de facultate, mergand intr-un ritm constant si sigur de acumulare si repetare a cunostintelor.

Cum si cand sa inveti pentru examenul de rezidentiat: Un secret: faceti cat mai multe grile care sa va ajute in testarea si fixarea cunostintelor din materia de invatat. E multa informatie, dar folosind principiile din capitolul “Invata cum sa inveti” veti avea toate sansele de a reusi!

Efortul va trebui sa il depuneti voi, fiindca nimeni nu poate face asta in locul vostru!

Pentru mai multe informatii despre cele doua carti scrise pe tema studentiei si rezidentiatului, intra pe www.stefangutue.com/carte

autor: Stefan Gutue

Share.

4 Comments

  1. Articol foarte slab! Putine sunt persoanele care invata din anul V! Si in anul 6 ai banchet,licenta,serenade,festivitate,tot felul de pregatiri si mutari, si si materii grele! Inveti 10-12 ore pe zi, timp de 4 luni, si ar trebui sa iei un punctaj mare, care va fi suficient pt majoritatea centrelor, in afara de Bucuresti desigur, unde concurenta e acerba. ECN este o carte de sinteza, mai putina logica, mai mult tocit, multe traduceri gresite si deseori alambicata. Noaptea somn neaparat 7,5 ore, un somn si la amiaza fie de maxim 30 minute, fie de o ora jumatate. Trezit la 7:30, cel tarziu 8, mic dejun si invatat pana la 13, pranz, somn, si de la 4 cel tarziu pana la 10 seara invatat. Relaxare pana la 11:30-12:00 si somn. A doua zi o iei de la capat. Suplimentezi cu Lecitina/Mg/Mentat, poti face experimente cu Piracetam dar recomand atentie si de preferabil inceput dinainte de aceste 4 luni cu Piracetamul. Doze de B-uri, FARA COFEINA si FUMAT! Fara citit prostii/stiri, merge un film, doua, de relaxare saptamanal sa zicem. Faci grile, si nu citi doar ECN-ul! Invata-l si repeta-l!

  2. Comentariul asta trebuia sa fie articolul. Nea GUtuie asta, a terminat si el rezi a scris o carte si vrea sa reinventeze roata acum, imparte sfaturi in stanga si in dreapta de parca ar fi academician. Sa-si mai vada lungul nasului si de meserie si sa lase aerele astea de mare geniu, caci ca el mai sunt mii si poate cu multe clase peste. Si sa nu spuna ca a invatat el doi ani ca sa ia urologia, ca nu e chiar o specialitate pe care sa se bata candidatii..

  3. O prostie de articol. Cati bani va dat Gutue sa ii tot faceti reclama la cartea lui de rahat ?
    Ps: Gutue asta chiar daca a invatat din anu 5 o cartea tip ECN nici nu a luat rezidentiatul din primul an.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.