Cura de slabire cu fructe uscate? Avantaje si pericole

Cura de slabire, cu fructe uscate? Avantaje si pericole

0

Pare paradoxal sa incerci sa slabesti cu fructe uscate: valoarea lor calorica e mare! Si totusi se poate, in anumite conditii, iar avantajele pentru sanatate sunt mari.

De ce trebuie sa tinem cont cand includem fructe uscate intr-o cura de slabire

Caisele uscate intr-o cura de slabire. Bogate in betacaroten, contin vitaminele A, C si mult potasiu (1.150 mg/100 g). 100 de grame din aceste fructe uscate inseamna nu mai putin de 304 calorii!
Cura de slabire cu prune uscate. Aduc un aport deosebit de seleniu, beneficice penru sistemul imunitar. Ajuta si la reglarea digestiei. 100 de grame din aceste fructe uscate “cantaresc” 306 calorii!
Stafide. Au un continut ridicat de glucide – 71 g/100 g, 306 calorii, dar ajuta mult organismul in conditii grele, de stres si oboseala.
Smochinele intr-o cura de slabire: 840 mg potasiu, 190 mg calciu, 105 mg fosfor, 3,3 mg fier si vitaminele A, B1, B2, B3, C se regasesc in aceste fructe  preparate, iar pe lista afectiunilor la care sunt bune se regasesc astenia, anemia, virozele, bronsitele, laringitele. Aduc 267 de calorii!
Curmalele uscate, intr-o cura de slabire? In 100 de grame gasiti 310 calorii, insa contin vitamine din grupul B (B2, B3, B5 si B6), dar si 74 g glucide. Avantaj – contin multe fibre.

Marea intrebare: reusim sa le aducem intr-o cura de slabire? Da, cu o conditie, ca meniul sa nu mai contina multi carbohidrati, reprezentati de paine, orez, cartofi, pastele fainoase, biscuiti!

Iar cuvantul de ordine va fi, in privinta acestor fructe uscate: MODERATIE! Atentie, insa daca suferiti de diabet. Medicul va poate spune daca puteti sa puneti aceste fructe uscate, neaparat cat mai natural, daca se poate fara multe chimicale, conservanti si altele, fara adaos de zahar, in farfuria dumneavoastra.

Fructele confiate nu sunt la fel de sanatoase ca si aceste fructe uscate, au o concentratie foarte mare de zahar si au adaugate, ca sa le ofere un aspect cat mai atragator pentru clienti, diversi conservanti sau coloranti. Incercati sa le evitati si includeti in cura de slabire fructe uscate natural, chiar daca uneori nu au un aspect comercial. Intre acestea se pot regasi nu numai cele enumerate mai sus, ci si felii de mere, pere, ananas, banane, totul cu grija, cu cumpanire, pentru ca excesele sunt, si aici, daunatoare.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.