Curaj, ca tai… Cornul si laptele! Schimbare radicala pentru numerosi copii

0

Avalansa de imbolnaviri din ultima vreme risca sa fie fatala programului Cornul si laptele! Ministrul Curaj are de gand sa experimenteze altceva. Pentru sanatatea copiilor!, sustine el.

Curaj sustine ca a grait adevarul: “O masa calda pentru copii”

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a facut joi un anunt de natura sa intereseze milioane de romani – parinti si copii de scoala:

”Am vazut ca sunt din ce in ce mai multe cazuri de copii bolnavi. Mesajul pe care l-am transmis, acum o luna – doua, ca ne preocupa o masa calda pentru copii, asociat cu «scoala dupa scoala», este adevarat, deci mesajul este puternic. Incercam sa cautam resurse pentru ca ne trebuie resurse consistente ca sa trecem de la ceea ce avem acum, cornul si laptele, la o masa calda”.

Nu trebuie sa gatim acolo. Pot primi pachete diferite, transportate de o firma, cu toate testarile potrivite, cu tot ce trebuie. si ne gandim si la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor, mai ales in rural. Acolo, au scoala la dispozitie toata ziua si nu o folosesc. Ma preocupa in mod real situatia sanatatii copiilor. Si chiar daca acest proiect nu tine de Ministerul Educatiei, am discutat cu colegii de la Sanatate si de la Agricultura”, a adaugat Curaj.

Are, intr-adevar, un Curaj nebun! Daca actualul program a fost marcat de o sumedenie de sincope legate de calitatea produselor, sub forma de hrana rece, ce va fi cand copiilor li se va servi, in unele scoli de la sate, in cladiri care stau sa cada, insalubre, fara autorizatie sanitara, fara apa curenta, cu WC-ul in fundul curtii, mancare calda? Doamne fereste!

Sa luam insa partea buna a lucrurilor: daca pentru unii copii, cornul şi laptele primite au devenit “munitie” ca sa se bata ori au fost date la animale, totuşi, pentru destui sarmani, aceasta a fost singura masa consistenta a zilei, deci un plus va fi binevenit!

Share.

Leave A Reply