CureVac renunta la primul vaccin-candidat, in urma rezultatelor slabe ale testelor clinice. Se va axa pe dezvoltarea unuia ce tine cont de variantele SARS-CoV-2

1

Laboratorul german CureVac a anuntat ca renunta la dezvoltarea primului sau vaccin-candidat anti-COVID-19 de tip ARN mesager, pentru a se axa pe crearea unui nou ser mai promitator pentru combaterea variantelor coronavirusului. Asta, in conditiile in care, initial, serul crease mari sperante, insa eficacitatea acestuia la testele clinice a fost sub asteptari, in final.

CureVac lucreaza impreuna cu compania britanica GSK la noul ser.

Noi negocieri cu UE

Germanii de la CureVac trebuie, acum, sa retraga actualul sau vaccin-candidat din procedura de evaluare continua pe care o desfasoara Agentia Europeana a Medicamentului. Acest lucru va atrage dupa sine si
anularea acordului cu privire la o precomanda de 405 milioane de doze de vaccin pentru Uniunea Europeana. Reprezentantii laboratorului sustin, insa, ca vor continua discutiile cu UE pentru a doua generatie de vaccin.

“Lupta mondiala impotriva COVID-19 continua si suntem determinati sa ne aducem contributia intr-o maniera decisiva cu un vaccin sigur si eficace”, dar ”exigentele pentru o lupta eficienta impotriva virusului si variantelor care apar s-au schimbat”, a declarat directorul CureVac, Franz-Werner Haas.

CureVac si GSK vor incepe studiile clinice asupra vaccinului anti-COVID-19 de a doua generatie, care tine mai mult cont de variantele coronavirusului, in lunile urmatoare. Serul ar putea fi omologat anul viitor.

“Salutam faptul ca CureVac se concentreaza pe vaccinul promitator de a doua generatie, denumit CV2CoV, pentru care primele studii arata o ameliorare clara fata de primul vaccin-candidat CVnCoV”, spune directorul stiintific al GSK, Rino Rappuoli.

Reamintim, laboratorul german a anuntat la inceputul lunii iulie rezultatele definitive ale studiului sau clinic privind primul sau ser anti-COVID-19. Acestea aratau o eficacitate de numai 48%, cu mult mai scazuta fata de vaccinurile ARN mesager, produse de Pfizer/BioNTech si Moderna.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: CureVac renunta la primul vaccin-candidat, in urma rezultatelor slabe ale testelor clinice. Se va axa pe dezvoltarea unuia ce tine cont de variantele SARS-CoV-2 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.