Curs la Timisoara - chirurgia artroscopica a articulatiei umarului!

Curs la Timisoara – chirurgia artroscopica a articulatiei umarului!

0

Curs de specializare in chirurgia artroscopica a articulatiei umarului, la Timisoara! Lectorii invitati sunt specialisti de renume, iar participantii la curs vin din cinci tari.

Cursul de chirurgia artroscopica a articulatiei umarului este organizat in perioada 20-24 aprilie 2015 de Academia Americana a Chirurgilor Ortopezi, impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara si Clinicile I si II de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Pius Branzeu”. Organizatorii cursului sunt prof. dr. Radu Prejbeanu, seful Clinicii I Ortopedie, si prof. dr. Jenel Patrascu, seful Clinica II Ortopedie a ”Judeteanului” timisorean.

Cursul de specializare in chirurgia artroscopica a articulatiei umarului, intitulat „AAOS-Romania Comprehensive Shoulder Course”, are doua segmente:

Prima parte este destinata tehnicilor avansate de rezolvare artoscopica a patologiei articulatiei umarului, in cadrul caruia vor fi pregatiti patru tineri specialisti din Romania si Serbia.

Al doilea segment al cursului de chirurgia artroscopica a articulatiei umarului este destinat insusirilor notiunilor de baza in chirurgia umarului, in cadrul caruia pe langa baza teoretica participantii vor avea posibilitatea sa-si testeze aptitudinile practice pe modele artificiale de umar respectiv sa urmareasca interventii chirurgicale in timp real (“live surgery”) efectuate de instructori in cadrul celor doua clinici de ortopedie.

Lectorii invitati la curs de specializare in chirurgia artroscopica a articulatiei umarului sunt nume de prestigiu in chirurgia umarului: prof. dr. Guido Marra, Seful programului de umar al Universitatii Northwestern din Chicago, si dr. William Stetson, presedintele Comitetului de programe internationale al AAOS.

Cursul de specializare in chirurgia artroscopica a articulatiei umarului se bucura de un interes imens din partea tinerilor specialisti si rezidenti interesati de diagnosticul si tratamentul artroscopic al patologiei articulatiei umarului. A fost limitat la 80 de participanti din principalele centre universitare ale tarii, precum si internationali, pana in prezent confirmand prezenta la curs ortopezi din cinci tari.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.