Curs de specializare in chirurgia artroscopica a articulatiei umarului

Curs de specializare in chirurgia artroscopica a articulatiei umarului

0

Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara, impreuna cu Clinicile I si II de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Pius Branzeu” organizeaza in perioada 20-24 aprilie 2015 un curs de specializare in chirurgia artroscopica a articulatiei umarului.

Cursul este structurat in doua segmente, primul destinat tehnicilor avansate de rezolvare artoscopica a patologiei articulatiei umarului in cadrul caruia vor fi pregatiti patru tineri specialisti din Romania si Serbia.

Al doilea segment este destinat insusirilor notiunilor de baza in chirurgia umarului, in cadrul caruia pe langa baza teoretica participantii vor avea posibilitatea sa-si testeze aptitudinile practice pe modele artificiale de umar respectiv sa urmareasca interventii chirurgicale in timp real (“live surgery”) efectuate de instructori in cadrul celor doua clinici de ortopedie.

Cursul se desfasoara sub egida Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi (AAOS), avand ca lectori doi invitati din SUA, Prof. Guido Marra respectiv Dr. William Stetson, specialisti de renume mondial in chirurgia umarului.

De mentionat ca acest curs se bucura de un interes imens din partea tinerilor specialisti si rezidenti atat din toate colturile tarii precum si participanti internationali, pana in prezent confirmand prezenta la curs ortopezi din 5 tari interesati de diagnosticul si tratamentul artroscopic al patologiei articulatiei umarului.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.