Curs Postuniversitar despre tumorile osoase si de tesuturi moi

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn perioada 27-29 mai va avea loc Cursul Postuniversitar „Selected Topics in Bone and Soft Tumors” care abordează tumorile osoase şi de ţesuturi moi. Cursul este organizat de Disciplina de Morfopatologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara în colaborare cu Serviciile de Anatomie Patologică din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul Municipal de Urgenţă Timişoara.

Cursul va fi susţinut de lectori invitaţi din SUA: Prof. G. Petur Nielsen, şi Prof. Andrew E. Rosenberg de la Harvard Medical School şi Massachusetts General Hospital, Boston.

„Suntem bucuroşi şi onoraţi să găzduim un astfel de eveniment la Timişoara, mai ales că patologia tumorală a osului şi a ţesuturilor moi ridică numeroase probleme de diagnostic şi terapie”, spune prof. univ. dr. Alis Dema, Şef Serviciu Anatomie Patologică, SCJUT.

Cursul se bucură de interes în rândul specialiştilor fiind înscrişi 80 de participanţi şi se adresează în primul rând medicilor anatomo-patologi, dar şi medicilor din specialităţile de ortopedie, chirurgie şi imagistică medicală.

În fiecare zi a cursului este inclusă şi o secţiune de microscopie în cadrul căreia se discută, printr-o abordare multidisciplinară, cazuri complexe din patologia amintită.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.