Cursuri de artroscopie live la Timisoara

Medici rezidenţi din România şi străinătate participa în aceste zile, la Timişoara, la cursuri de artroscopie live (VIDEO)

2

Timişoara a devenit cel mai important centru de cercetare practică în domeniul artroscopiei. Medici rezidenţi din România şi străinătate participa în aceste zile la Timişoara la cursuri de artroscopie.

Se fac operaţii transmise în direct din blocul operator. La aceste cursuri de artoscopie medicii folosesc o cameră în miniatură pentru a observa leziunile unei articulaţii.

cursuri de artroscopie live

“Stresul este un pic mai mare. Cred că dacă nu am avea un grad de nebunie nu am face-o. Există puţine cursuri şi manifestări cu operaţii live. Sunt congrese internaţionale mari, în care operaţiile live se fac pe cadrave, nu se fac pe pacienţi, tocmai pentru a limita stresul. Noi aici la Timişoara am avut oportunitea de a putea face aceste cursuri de pregătire post universitaresub egida Universităţii de Medicină, ajutaţi de Spitalul Judeţean, care este locul unde ne desfăşurăm activitatea clinică, şi cu ajutorul moral al Societăţii Europene de Chirurgie a Genunchiului”, a declarat pentru Televiziunea Medicală, dr. Radu Prejbeanu.

La aceste cursuri de artoscopie medicii rezidenti au vazut cum se face reconstrucţia ligamentului

În cadrul acestor cursuri de artroscopie, medicii rezidenţi au putut vedea, în direct, cum se face reconstrucţia ligamentului, o leziune frecvenţă la pacienţi, în special la sportivi.

“Noi am făcut astăzi reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior, o leziune foarte frecventă la pacienţi tineri. Operaţia s-a desfăşurat foarte bine, tendinţa noastră a fost să refacem anatomia genunchiului, adică o treconstrucţie anatomică a ligamentului. “, a declarat dr. Florin Ramadani, şeful clinicii de Ortopedie din Wels, Austria.

Prezenţi la cursurile de artroscopie au  fost zeci de medici rezidenţi din România şi din afara ţării.

ARTROSCOPIE 2013 GALERIE FOTO:

Urmăriţi aici şi:

Artroscopie live 2012, Artroscopie live 2011, Artroscopie live 2010

sursa: Televiziunea Medicala

 

Share.

2 Comments

  1. sav beniamin on

    Va mutumest pentru tot ce ati facut pentru mine, sa va dea dumnezeu sanatate la familie si la toti cei dragi. Va urez sarbatori fericite tuturor!!!!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.