De ce nu este bine sa storci cosurile?

De ce nu este bine sa storci cosurile?

0

Specialistii ne recomanda sa nu stoarcem cosurile de pe fata. De ce nu este bine sa facem acest lucru?

Cum se formeaza cosurile?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie inteles modul in care se formeaza cosurile.

Intregul proces incepe in foliculii de par, sub piele, atunci cand are loc secretia glandelor sebacee. Pe fata si pe scalp sunt mai multe glande sebacee decat oriunde pe corp, ceea ce explica de ce aceste locuri sunt cele mai predispuse ca sa fie acoperite de cosuri.

Functionarea regulata a acestor glande sebacee este de a excreta uleiuri sanatoase pe piele si par, care la randul lor au rolul de a le proteja de deshidratare. Dar, in mod natural, celulele pielii mor, la fel si parul, iar bacteriile uneori inconjoara zona. Prin urmare, porii, prin care aceste lichide trebuie sa iasa la suprafata, se pot bloca, iar lichidul se extinde sub piele ca un mic si dezgustator balon de apa.

Acel mic balon de apa incepe sa provoace durere, face pielea sa se inflameze si sa devina rosie si infectata, iar daca stoarceti acest balon, unele dintre aceste simptome vor disparea, dar nu pentru mult timp.

 

Spargerea acestor bule poate duce la raspandirea continutului pe pielea din jur, ceea ce agraveaza problema. Aceasta poate duce, de asemenea, la infectii, precum si la o intunecare temporara a pielii din zona.

In plus, daca aceste bule se storc frecvent, pielea devine sensibila si chiar mai iritata, iar ranile ar putea sa se vindece, lasand o cicatrice permanenta.

Cosurile de pe fata – care este cea mai buna metoda de a scapa de ele?

Daca observi cosuri pe fata, sfaturile expertilor sunt sa le lasi pur si simplu si sa nu le atingi. Potrivit lui Rodrigues, acneele vor trece in termen de o saptamana. Acest timp pare a fi lung, insa respectarea lui permite evitarea aparitiei unor noi cosuri.

O alta recomandare a dermatologului, pentru a evita aparitia cosurilor, este alimentatia corecta si tratarea pielii cu produse potrivite tipului pielii.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.