Decesul cardiovascular ar putea fi prevenit de catre două suplimente nutritive

0

1293_articolConform unui nou studiu, două suplimente nutritive ar putea înjumătăţi riscul de a muri de boli de inimă.Oamenii de ştiinţă au descoperit că o combinaţie de seleniu şi coenzima Q10 a redus semnificativ riscul de decese cardiovasculare în rândul pacienţilor vârstnici. Mai mult, în urma testelor s-a constat că această combinaţie îmbunătăţeşte funcţionarea inimii.

Echipă suedeză, condusă de Dr. Urban Alehagen, a efectuat un studiu de 443 de oameni sănătoşi şi femei, cu vârste cuprinse între 70 şi 88. Pe o perioadă de 48 de luni, unii pacienţi au primit o doză zilnică de 200 mg coenzima Q10 şi 200 µg de seleniu provenit din culturi de drojdii, iar alţii au urmat un tratament placebo. La finalul studiului, s-a observat că doar 5,9% din cei care au urmat tratamentul cu seleniu şi coenzima Q10 au decedat din cauza bolilor de inimă, comparativ cu 12,9% dintre cei ce au făcut parte din grupul placebo.

Dr. Alehagen scrie în Jurnalul Internaţional de Cardiologie:

“Acest studiu investighează pentru prima dată relaţia dintre combinaţia de seleniu şi coenzima Q10 şi utilizarea lor în scop terapeutic, împotriva bolilor de inimă. Cercetarea noastră ar putea constitui o bază pentru următoarele studii asupra seleniului şi a coenzimei Q10 sau chiar a altor suplimente de acest gen”

Seleniu a fost recunoscut până acum ca având proprietatea de a creşte rezistenţa la luptă împotriva cancerului gripei, şi creşterea fertilităţii şi a longevităţii. Acesta sepoate găsi de obicei în nuci de Brazilia, ouă, rinichi, pâine, peşte şi crustacee.

Coenzima Q10 joacă un rol vital în producerea de energie în mitocondrii – centralele electrice ale celulelor care alcătuiesc corpul nostru. Acesta a fost studiat pentru rolul său în domeniul sănătăţii cognitive, sănătatea inimii şi anti-imbatranire, inclusiv creme antirid.

Profesorul Jeremy Pearson, director asociat medicale de la British Heart Foundation, a declarat pentru Daily Express: “Aceste rezultate vor trebui să fie confirmate în studii mai mari înainte de a putea fi recomandată pacienţilor.”

Sursa: Daily Mail

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.