Deficit de personal in serviciul de ambulanta de stat

Deficit de personal in serviciul de ambulanta de stat

0

1613_articolPacienții care au nevoie de intervenția Ambulanțelor de stat așteaptă , uneori, zeci de minute sosirea unui echipaj.Angajații de la Salvare se plâng de faptul că trebuie să acopere cazuri tot mai multe, deși personalul este redus iar numărul de ambulanțe este limitat.În județul Constanța pot fi folosite aproximativ 50 de ambulanțe, spune inginerul Alexadru Dorcea care se ocupă de direcția tehnică a Serviciului de Salvare .

“28, 29 ale serviciului nostru plus mai avem 8 echipaje SMURD si inca 2 privaţi. Momentan acoperim.”În București principala cauză a deficitului de personal al Ambulanței a fost decizia Guvernului de a bloca posturile.Restricțiile au fost eliminate acum, dar procedurile pentru angajarea unor asistenți pentru ambulanțe sunt în continuare foarte greoaie, spune directorul Serviciului de Ambulanță București -Ilfov, Alis Grasu.

“Am angajat 18 ambulanţieri din deficitul de 57%. Poimâine avem examen pentru a mai angaja 14, dar încă nu suntem într+un echilibru, nu putem spune că facem faţă.”La Vaslui angajații departamentului medical din cadrul Serviciului de Ambulanță spun că se descurcă să acopere întregul județ cu aproximativ 30 de ambulanțe. Totul – cu ajutorul serviciului SMURD.

Sursa: europafm

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.