Delfinoterapie! De ce nu se poate si la noi?

Delfinoterapie! De ce nu se poate si la noi? (VIDEO)

0

Ar fi extrem de benefica pentru copiii cu dizabilitati din România! Vorbim de delfinoterapie – de ce nu se poate si la noi? A fost lansata o petitie in mediul virtual!

“In anul 2012 am semnat protocolul cu Delfinariul Constanta pentru inceperea delfinoterapiei.
In anul 2013, C.J. Constanta nu a aprobat inceperea proiectului.
In 2015, CJC ne comunica ca este de acord, “urmand ca termenii sa fie stabiliti cu Delfinariul Constanta”. 
Nu am reusit din pacate demararea acestui proiect, deoarece conducerea Delfinariului Constanta are in permanenta alte prioritati”, anunta, in aceasta petitie, directorul Centrului Psihologic “Marea Neagra”, psiholog Adrian Gemanaru.

Ce ar presupune aceasta delfinoterapie? Sesiuni de lucru in bazin de 25 de minute, echipa de lucru – psiholog, dresor, copil cu varsta minima 4-5 ani.

Psiholog Adrian Gemanaru: vom face orice e necesar pentru delfinoterapie

Centrul Psihologic “Marea Neagra” anunta ca si-a asumat obligatia ca, pentru doua ore de terapie zilnica asigurata copiilor cu dizabilitati, sa suporte toate costurile de intretinere ale delfinilor, in valoare lunara de 10.000 lei, sa asigure specialist psiholog acreditat international pentru delfinoterapie, sa demareze o cercetare stiintifica, prin care sa demonstreze beneficiile delfinoterapei, sa suporte costurile de achizitionare a unui delfin in termen de doi ani de la demararea proiectului, sa asigure personal medical pe timpul terapiei, sa suporte salariile lunare pentru personalul Delfinariului Constanta și toata logistica necesara desfasurarii proiectului in conditii optime!

“Sedintele de terapie cu animale sunt foarte apreciate in Occident, mai ales in Statele Unite ale Americii, si am decis sa demaram acest proiect si in România. Din motive administrative sau poate politice, nu pot sa-mi dau seama inca, proiectul a fost sistat (…) Vom face orice e necesar ca delfinoterapia sa devina o prioritate pentru Delfinariul Constanta”, spune psihologul Adrian Gemanaru.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.