DENT ESTET reconfirmă poziția de lider pe piața de medicină dentară din România

DENT ESTET reconfirmă poziția de lider pe piața de medicină dentară din România

1

DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirmă poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România, anunțând o creștere de 60% a cifrei de afaceri în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut

  • Veniturile DENT ESTET au crescut de aproape 3 ori la 5 ani de la semnarea parteneriatului cu MedLife Group

  • Creștere de 98% a clinicii DENT ESTET din Brașov în primele șase luni de la achiziție comparat cu aceeași perioadă a anului trecut, dovada avantajelor oferite de apartenența la un brand puternic

  • DENT ESTET își continuă strategia de extindere la nivel național, prin deschiderea de noi clinici, dar și prin achiziții

București, 23 septembrie 2021: Grupul de clinici stomatologice DENT ESTET, parte a sistemului medical MedLife, reconfirmă poziția de lider pe piața de medicină dentară din România, înregistrând în primele șase luni ale anului 2021 o cifră de afaceri de 46 de milioane de lei, în creștere cu 60% față de primul semestru al anului 2020.

Aceste rezultate reprezintă o validare a veniturilor raportate în primul trimestru al anului, peste nivelul bugetat la începutul exercițiului financiar. Totodată, ele certifică gradul de dezvoltare și performanțele financiare atinse de grupul de clinici stomatologice în ultimii cinci ani, după ce, în 2016, s-au pus bazele unui parteneriat solid cu MedLife, cel mai mare operator privat de sănătate din România.

Decizia luată în urmă cu cinci ani, de a ne uni forțele și de a oferi servicii medicale dentare cât mai multor români, a fost una extrem de inspirată. Rezultatele financiare înregistrate în primul semestru din 2021 de divizia de stomatologie a MedLife dovedesc, încă o dată, că pacienții noștri ne-au investit cu încrederea lor în tot acest timp. Creșterea cifrei de afaceri este susținută și de dezvoltarea organică a grupului, dar și de creșterea cererii românilor pentru tratamente complexe și de lungă durată, tot mai mulți pacienți fiind conștienți de rolul pe care îl are sănătatea orală în starea generală de sănătate a organismului, mai ales în contextul actual”, spune Mihai Marcu, CEO și președinte MedLife Group.

Managementul inovator și parteneriatul cu MedLife, motoarele dezvoltării DENT ESTET în ultimii 5 ani

De-a lungul celor cinci ani, grupul de clinici dentare a continuat să investească în tehnologie și în echipa de medici, prin cultura de sharing și mentorat, pentru ca experiența pacientului să se ridice la nivelul așteptărilor, iar acesta să se bucure de cele mai eficiente soluții de tratament pentru orice problemă cu care se confruntă.

DENT ESTET și-a menținut, în toată această perioadă, poziția de lider pe piața de servicii stomatologice din România, înregistrând creșteri la nivelul tuturor indicatorilor de performanță. Astfel, de la o cifră de afaceri de 24,2 milioane lei în 2015, grupul a înregistrat o creștere de 177%, până la 67 de milioane lei în 2020.

De asemenea, numărul de pacienți tratați depășește 130.000, ceea ce demonstrează încrederea românilor în calitatea indubitabilă și siguranța actului medical, chiar și în contextul pandemiei și a creșterii abrupte a numărului de cazuri cu noua tulpină a coronavirusului, în ultimele 6 luni.

“Observăm, de la an la an, un interes tot mai crescut al românilor pentru a-și recăpăta sănătatea dentară și zâmbetul, parcurgând alături de specialiștii noștri reabilitări orale complexe și necesare”, spune Oana Taban, CEO și fondator DENT ESTET. “În prezent, pacientul român cunoaște importanța alegerii unei echipe medicale de prestigiu, a implanturilor certificate la nivel internațional, dar și a tehnologiilor de ultimă generație, fiind extrem de bine

informat în legătură cu tratamentele existente pe piața internă, dar mai ales pe piața internațională. Adaptarea rapidă la noul context social și economic și investițiile în tehnologie au fost doar câteva dintre măsurile luate pentru a răspunde nevoilor pacienților”.

Creștere de 98% pentru clinica Krondent DENT ESTET, prima achiziție a grupului

Una dintre cele mai importante oportunități de dezvoltare valorificate de DENT ESTET în prima parte a anului 2021 a fost achiziția clinicii Krondent din Brașov. Noua clinică a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 98%: de la 1,7 milioane de lei în primul semestru din 2020, la 3,4 milioane lei în aceeași perioadă din 2021.

Această evoluție impresionantă într-o perioadă atât de scurtă, dar și un context epidemiologic sensibil, a avut la bază doi piloni. Pe de o parte, dorința pacienților de a se bucura de experiența oferită de DENT ESTET în condiții depline de siguranță, în toate clinicile grupului și, pe de altă parte, echipa performantă de medici existentă la Brașov, condusă de dr. Codruța Ciurescu, trainer în stomatologia laser din România.

Clinica din Brașov a beneficiat, astfel, de avantajele oferite de apartenența la un grup precum cel fondat de dr. Oana Taban: implementarea protocoalelor medicale și de management specifice, îmbunătățirea know-how-ului în ceea ce privește managementul pacientului, accesul la tehnologie de ultimă oră, la programe de sharing și de mentorat, introducerea de sisteme software care permit satisfacerea nevoilor pacienților.

Alături de performanțele realizate de clinica din Brașov în primele șase luni, ne bucură cel mai mult faptul le putem oferi pacienților noștri din această zonă a țării tratamente nedureroase, eficiente și complexe, în condiții de siguranță și confort, pentru că studiile efectuate în ultima perioadă au demonstrat că sănătatea orală este esențială pentru sănătatea generală a organismului și chiar în prevenirea infectării cu SARS-COV-2 și tulpinile acestui virus”, completează dr. Oana Taban.

DENT ESTET își continuă strategia de extindere la nivel național

Pentru că unul dintre obiectivele asumate încă de la început este asigurarea accesului cât mai multor români, din toate regiunile țării, la servicii de excelență, dar și oferirea unei experiențe în cabinetul stomatologic, DENT ESTET își continuă strategia de extindere la nivel national și va ajunge, în curând, la un număr de 12 clinici dentare.

Rămânem cu motoarele turate și în a doua parte a anului, în care ne așteaptă noi provocări și premiere. Avem un interes continuu pentru deschiderea de clinici și ne dorim să rămânem un pol de atracție pentru noi achiziții, dar atenția noastră primară rămâne îndreptată asupra oamenilor. Echipa de medici este cea mai valoroasă investiție DENT ESTET, de la identificarea celor mai buni profesioniști, la formarea continuă a acestora prin programe de specializare, până la asigurarea au la dispoziție tehnologie de ultimă generație, cu care pot oferi pacienților tratamentele performante de care aceștia au nevoie. Împreună cu MedLife, o companie cu care împărtășim misiunea de a pune mereu nevoile pacienților și ale medicilor în centrul activității, investim în oameni, pentru oameni”, încheie dr. Oana Taban.

****

Despre DENT ESTET

DENT ESTET este încă de la înființare, din anul 1999, lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România, fiind recunoscut pentru contribuția la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din țara noastră.

Printre inovațiile majore aduse pe piața din România se numără DENT ESTET 4 KIDS (2008) și DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din România și din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor și adolescenților și, nu în ultimul rând, Asociația Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela căreia se desfășoară cursurile primei școli de manageri dedicați clinicilor de medicină dentară.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din România.

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum 26 de ani, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de

sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management, a fost capabilă să creeze si să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider detașat în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

Compania continua să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Crează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: DENT ESTET reconfirmă poziția de lider pe piața de medicină dentară din România • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.