Deschiderea oficială a congresului SOROT 2022 de la Brașov

Deschiderea oficială a congresului SOROT 2022 de la Brașov

1

Deschiderea oficială a congresului Sorot 2022 de la Brașov a început la ora 8 dimineață. Conferința a debutat cu discursul Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, Ministru Sănătății: „Buna dimineața, as dori sa îl felicit pe profesorul Cristian Stoica pentru organizarea acestei conferințe importante din Brașov. Societatea Românească de ortopedie și traumatologie este una din cele mai reprezentate din România. Trebuie menționat faptul că au fost făcute progrese importante în ultimii 10 ani în specialitatea dumneavoastră, în Romania și în străinătate, pentru pacienții cu diferite afecțiuni ale piciorului începând cu cele traumatice și politraumatice și în recuperare după afecțiuni degenerative. E foarte importantă în activitatea dumneavoastră monitorizarea infecțiilor asociate și trebuie să găsim în societatea noastră, printre profesioniștii noștri, o abordare semnificativa și integrativă a subiectului. De asemenea m-am uitat peste programul dumneavoastră și cred că aceasta abordare va fi dominantă în organizarea specializărilor profesionale, fiindcă puțin cate puțin, aceste granițe între specializări sunt invalidate și trebuie să lucrăm într-un mod complex. Cred că e minunat că mai mult de 100 de specialiști, atât Români cât și din străinătate, fizic sau online, sunt împreună. Acum vom avea posibilitatea de a accesa si împărtăși informațiile științifice cu multe alte persoane. Si consider ca societatea dumneavoastră este una din cele îndrumătoare in acest caz. “

În deschiderea conferinței au participat specialiști din țară cât și străinătate.

Vasile Barbu a vorbit despre preocupările organizației și despre reușita acestei conferințe care va mări gradul de credibilitate a pacienților.

Totodată și orașul Brașov a avut de câștigat pe urma organizării acestui congres. Invitații au avut posibilitatea să viziteze zona și sa o admire.

Profesorul Jorge Mineiro a ținut să mulțumească gazdelor pentru invitație și pentru că i s-a oferit oportunitatea unică de a ține, ieri, un curs.

Ulterior, la finalul deschiderii oficiale, președintele SOROT, Ioan Cristian Stoica le-a dorit tuturor cât mai mulți prieteni și colaborări de succes.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Deschiderea oficială a congresului SOROT 2022 de la Brașov • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.