Deschis, despre bolile infectioase si utilizarea de antibiotice

Deschis, despre bolile infectioase si utilizarea de antibiotice

0

Isi doresc sa aiba ”o imagine cât mai cuprinzatoare a situatiei actuale a tratamentului bolilor infectioase”. Vorbim de cei care organizeaza Conferinta Nationala de Boli Infectioase ”Provocari contemporane in tratamentul cu antibiotice”.

Se vor prezenta solutii regionale legate de rezistenta microbiana la antibiotice

Se va discuta despre amenintarea rezistentei microbiene la antibiotice – particularitati si solutii regionale, despre tratamentul antiviral in România – accesibilitate, performanta, limite, si va avea loc o masa rotunda despre Sistemul national de prevenire si combatere a provocarilor infectioase, in contextul globalizarii.

Este important de stiut cum reactioneaza pacientul din Romania la unele din aceste terapii

”Desi rezistenta bacteriana la antibiotice este o caracteristica personalizata de timp si spatiu, suntem inca deficitari in cunoasterea documentata si regionalizata a acestei componente esentiale in decizia terapiei infectiilor; de aici rezulta utilizarea nu totdeauna adecvata si nu mereu necesara cu antibiotice. Am dori sa vedem unde ne aflam si ce strategii am putea aborda impreuna pentru a evita consecintele escaladarii rezistentei si aparitiei unor consecinte cum este infectia cu Clostridium difficile.

Terapia cu antivirale este intr-o perioada de mare efervescenta. Programele Nationale pentru tratamentul unora dintre aceste infectii fac cu greu fata adaptarii la noile medicamnete antivirale. Este important de stiut cum reactioneaza pacientul din Romania la unele din aceste terapii (multe din ele cu rezultate corelate cu genotipul viral sau genomul uman). Am dori sa putem sintetiza experienta personala a fiecaruia dintre noi pentru a formula propuneri rezonabile in vederea adaptarii coerente si eficiente la realitatea terapiei cu antivirale”, afirma organizatorii Conferintei Nationale de Boli Infectioase ”Provocari contemporane in tratamentul cu antibiotice”, care va avea loc la Craiova, in 7-9 mai.

Organizatorii sunt Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, Societatea Nationala de Boli Infectioase România si Academia Europeana HIV/INMB Bucuresti, Societatea Româna de Boli Infectioase, Colegiul Medicilor din România (comisia de boli infectioase), dar si Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ”Victor Babes” Craiova.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.