Deschis, despre o problemă delicată: cum poți preveni apariția hemoroizilor, cum te poți trata (VIDEO)

0

Hemoroizii reprezintă nişte dilataţii varicoase la nivelul anusului. Reprezintă o afecţiune frecventă la ora actuală. Ei există la fiecare persoană, dar în momentul în care se dilată reprezintă o boală.

Factorii de risc sunt multipli: o alimentaţie necorespunzătoare care duce la un scaun neregulat, sedentarismul sau sarcina. În cazul hemoroizilor există factori genetici, o fragilitate a peretelui venos moştenită.

Dacă în familie vom avea părinţi, fraţi, bunici cu o astfel de afecţiune (hemoroizi – n.r.), suntem susceptibili şi noi să evoluăm spre o asemenea boală.”, a afirmat conf. dr. Ciprian Duţă.

hemoroizi

Tipuri de hemoroizi:

  • Hemoroizii de gradul 1, înseamnă că aceştia sunt în interiorul canalului anal;
  • Hemoroizii de gradul 2 unde, la scaun, hemoroizii ies în afară, dar se retrag după scaun;
  • Hemoroizii de gradul 3 unde ies în afară, dar se retrag doar cu ajutor medical;
  • Hemoroizii de gradul 4 care stau în permanenţă afară.

Tratamentul hemoroizilor depinde de tipul de afecţiune. Astfel, în gradul 1, singurele măsuri de tratament ţin de schimbarea stilului de viaţă, o alimentaţie corespunzătoare, un scaun normal, igienă locală. În cazul hemoroizilor de gradul 2 sau 3, cele mai bune metode de tratament sunt ligaturile elastice, montarea unor inele de cauciuc în jurul hemoroizilor care ajută la eliminarea lor sau tratamente complementare, cu ajutorul fotocuagulării sau crioterapiei, altele decât chirurgia. În cazul hemoroizilor de gradul 4, metoda de tratament este chirurgia.

Evitarea factorilor de risc duce la scăderea riscului apariţiei hemoroizilor: un scaun zilnic, prin consumul de fibre din legume, fructe, zarzavaturi, consum adecvat de lichide, păstrarea igienei locale, evitarea, pe cât posibil, a activităţilor sedentare. Iar dacă suntem predispuşi, prin factori genetici, la această boală, pe lângă acestea, sunt necesare şi măsuri de prevenire a apariției hemoroizilor prin tratament medicamentos.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.