„Diaspora si Prietenii sai 2016”. Specialisti din intreaga lume, din domeniul medical, asteptati la Timisoara

0

Timisoara va fi gazda unui eveniment stiintific de mare anvergura. Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, organizeaza cea de-a IV-a editie a conferintei „Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania – Diaspora si prietenii sai”.

Conferinta are loc in perioada 25 – 28 aprilie 2016, bucurandu-se de Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei. Evenimentul este de o deosebita importanta in lumea academica, deoarece isi propune sa reuneasca cele mai efervescente minti romanesti din zona cercetarii stiintifice si a invatamantului superior din intreaga lume.

Evenimentul se desfasoara sub forma a 21 de workshop-uri exploratorii (WE) care acopera domenii extrem de diverse ale cunoasterii stiintifice, de la fizica si matematica, la stiintele ingineresti si medicale pana la stiinte sociale si umane.

Numarul de participanti pentru fiecare din cele 21 de WE a fost limitat la 30, dorindu-se astfel realizarea unui climat lucrativ constructiv, care sa permita generarea de idei pentru viitorul cercetarii romanesti.

S-au inscris aproape 800 de cercetatori de prim rang din peste 30 de tari. Participantii vin din Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Olanda, Franta, Germania, Danemarca, Finlanda, Suedia, Spania, Italia, Elvetia, Austria, Ungaria, Croatia, Serbia, Polonia, Moldova, Belarus, Israel, Egipt, Kuweit, Singapore, si, desigur, Romania. Prezentarile lor si dezbaterile la care vor participa vor fi gazduite atat de catre Universitatea de Vest din Timisoara, cat si de catre Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Timisoara, co-organizatori ai acestui eveniment.

„Oferim o sansa deosebita universitatilor timisorene de a crea noi legaturi in mijlocul celor mai importante centre de cercetare din lume. Este pentru prima data cand evenimentul nu are loc in Bucuresti si ne-am dorit sa-l organizam in Timisoara atat pentru prestigiul centrului nostru universitar, cat si pentru noile oportunitati de care vom beneficia. De asemenea, experienta noastra in actiuni de mare anvergura ne-a recomandat ca parteneri principali in organizarea Conferintei”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Dincolo de latura sa stiintifica, „Diaspora si Prietenii sai 2016” contribuie considerabil la cresterea vizibilitatii Timisoarei pe plan international si are capacitatea de a genera proiecte si parteneriate educationale, sociale si economice pe termen lung.

Detalii suplimentare sunt disponibile la adresa: http://www.diaspora-stiintifica.ro

Share.

Leave A Reply