Lansare de carte – “Dietetica – O nouă filosofie de viaţă” – VIDEO

0

Duminica, 3 aprilie 2016, a avut loc lansarea cartii  “Dietetica – O noua filosofie de viata”, scrisa de Lavinia Bratu, specialist in nutritie. Volumul a fost prezentat de prof. dr. Dorel Sandesc, prorectorul UMF “Victor Babes” Timisoara.

“Mai e nevoie de carti de nutritie si dietetica in tara asta? Avem, fara indoiala un fenomen al inflatiei de literatura in acest domeniu. Spatiul media, revistele, televiziunile, librariile sunt inundate literalmente de productii din domeniul nutritiei. Un numar foarte mare de autori, multi nu cu o baza foarte evidenta profesionala ne propun tot felul de formule magice, care ar rezolva aproape toate problemele. Ne asigura tinerete vesnica, sanatate, stare de bine, energie, trateaza cele mai grave boli, s.a.m.d.

Este deci nevoie de literatura in domeniul nutritiei si dieteticii? Sunt aici sa prezint o carte in acest domeniu. Pentru ca eu cred ca da, este inca nevoie si aceasta datorita faptului ca asistam in acest domeniu la un dezechilibru foarte mare. Aproape toate aceste productii in doemniul nutritiei abordeaza doar un aspect exterior. Toate se intrec in formule matematice prin care sa ne hranim sanatos.Toate se focalizeaza pe numarul de calorii, pe grame, pe proteine, s.a.m.d. Aproape toate uita de mediul in care noi introducem aceste alimente si care este cel putin la fel de important.

De aceea cred ca aceasta carte, Dietetica este binevenita pentru ca ea aduce o contrabalansare a unei balante mult prea dezechilibrate pentru ca ea abordeaza acest domeniu intr-un mod integrat, intr-un mod armonios, punand accent foarte mult si pe interior, si pe suflet. Aceasta carte vorbeste despre hrana trupului, dar in egala masura despre hrana sufletului.”, a spus prof. dr. Dorel Sandesc, prorectorul UMF “Victor Babes” Timisoara.

Lavinia Bratu, autoarea cartii “Dietetica – O noua filosofie de viata”, a transmis celor prezenti un mesaj.

“Cred foarte tare in conexiunea aceasta interumana, cred ca toata viata ne cautam unii altora mainile, ca sa fim mai puternici, ca sa mergem mai impliniti in viata, pentru ca cred foarte mult in puterea gandului, am sa ma gandesc acum ca iau o samanta din toata bucuria pe care eu o simt acum si o trimit catre dvs. E mai importanta decat cartea. Trimit aceasta samanta catre dvs. si ma rog la Dumnezeu ca intr-o zi sa aveti aceasta bucurie si implinire pe care eu o simt acum. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti, va multumesc din suflet!”, a spus Lavinia Bratu, autoarea cartii “Dietetica – O noua filosofie de viata”.

Share.

Leave A Reply