Tratament care rezolva problemele dentare fara durere

Tratament revolutionar care rezolva problemele dentare fara durere

0

Un tratament nou, revolutionar, poate rezolva problemele dentare, fara durerea provocata de plombe.

Biomateriale pentru vindecarea problemelor dentare

Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham si de la Institutul Wyss din cadrul Universitatii de la Harvard au dezvoltat un sistem terapeutic sintetic care utilizeaza biomateriale pentru vindecarea problemelor dentare.

Ele permit celulelor stem native din interiorul dintelui sa repare si sa regenereze dentina.

Doctorul Adam Celiz, de la Marie Curie Research, din cadrul Universitatii din Nottingham, a declarat:

,,Plombele dentare existente sunt toxice pentru celule, deci sunt incompatibile cu tesutul din interiorul dintelui. In cazul problemelor gingivale, extractia de canal este o practica utilizata pentru indepartarea tesutului infectat”.

“Am proiectat un material bio-sintetic care poate fi utilizat similar cu plombele dentare, dar pot fi aplicate in contact direct cu gingia, pentru a stimula celulele native sa repare si sa regenereze tesutul si dentina,’‘ a adaugat el.

Cercetarea a castigat premiul in cadrul competitiei Royal Society of Chemistry’s Emerging Technologies Competition 2016.

,,Suntem incantati de potentialul terapeutic al biomaterialelor, care ar putea readuce medicina regenerativa in stomatologia recuperativa”., a spus doctor Kyle Vining, de la Institutul Wyss.

Competitorii au fost judecati dupa gradul de inovatie al tehnologiei, potentialul impact si calitatea cercetarii din spatele proiectului.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.