Dintre prioritățile lui Raed Arafat la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă: echipamentele de intervenție, ambulanțele, dar și centrele pentru arși

Dintre prioritățile lui Raed Arafat la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă: echipamentele de intervenție, ambulanțele, dar și centrele pentru arși

1

Raed ArafatSecretarul de stat la MAI și coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, este vorba despre Raed Arafat, atrage atenția asupra vechimii echipamentelor de intervenție ale ISU, de peste 20 ani.”La mașinile de ambulanță stăm mai bine”, susține Raed Arafat, însă și ele vor începe “să facă probleme” în următorii ani. Fostul secretar de stat de la Sănătate urmărește, de pe noua funcție, și crearea unor centre pentru arși, cu sprijinul Băncii Mondiale.

Raed Arafat a oferit câteva declarații la finalul ședinței de bilanț a structurilor din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI. Reamintim că Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă are în coordonare Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, ambulanţele, unităţile de primiri-urgenţe.

“La autospecialele ISU a fost programul POR european derulat de autoritățile locale și în perioada 2007-2014 și au început să achiziționeze noi mașini și de aceea avem mașini cu vechime sub zece ani, dar avem 50% din echipamentele de intervenție cu peste 20 ani vechime. Aici este unul dintre aspectele pe care ne vom concentra. Sursa de finanțare va fi fondurile structurale 2014-2020 și poate vor fi și alte surse care vor fi alocate, astfel încât să creăm un program multianual de dotare și înlocuire a mașinilor”, a afirmat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Potrivit doctorului Raed Arafat, o mare parte a mașinilor de ambulanță are o vechime între 5 și 7 ani: ele vor începe “să facă probleme” în următorii ani.

Departamentul pentru Situații de Urgență se preocupă, în prezent, de crearea unor centre pentru arși. “Vorbim aici de dezvoltarea a patru centre care să poată primi arșii grav, cu 50-60% din suprafața corporală arsă, alte trei centre care se vor dezvolta la Tg. Mureș, Timișoara și Iași. Vor fi centre cu 5-6 paturi că așa se fac acest tip de centre, dar vor avea toate anexele necesare, cu săli de operații, băi speciale. Valoarea proiectului este de câteva milioane de euro”, a declarat Raed Arafat.

Share.

1 Comment

  1. Da,masinile de ambulanta de la smurd au intre 5-7 ani cu 70.000 km,iar cele de la ambulanta SAJ tot intre 5-7 ani au intre 500.000 si 600.000 km despre ce vorbim atunci????

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.