Diplome pentru medicii care sustin viitorul chirurgiei

Diplome pentru medicii care sustin viitorul chirurgiei (VIDEO)

0

Societatea Studenteasca de Chirurgie Timisoara a acordat diplome celor care au contribuit activ la dezvoltarea educatiei medicale non-formale din oras. Medici, profesori, cadre didactice ale Universitatii de Medicina,  voluntari in cadrul evenimentelor derulate in ultimul an au fost recunoscuti si rasplatiti pentru contributia lor.

  “In aceasta seara, noi, Societatea Studenteasca de Chirurgie din Timisoara organizam o gala de premiere a tuturor celor care ne-au sustinut de-a lungul acestui an si nu numai, si in anii precedenti. Activitatile au fost multe, noi am avut nevoie de indrumare din partea cadrelor noastre didactice, iar ele au facut acest lucru si iata-ne aici”, spune Ana Finatan,  studentă,  președinta Societății Studențești de Chirurgie România, filiala Timișoara.

diplome

Le vom acorda niste diplome, mai mult ca semn al multumirii noastre fata de dansii. Noi, ca studenti, suntem la inceput de drum si mereu dorim sa crestem mai mult, or, ei ne-au sustinut ajutandu-ne sa crestem, sa ne imbunatatim cunostintele din punct de vedere stiintific, dar si practic.

S-au strans multe activitati si atunci noi simtim nevoia sa multumim tuturor celor din jurul nostru. Diplomele sunt multe, sunt in jur de 80, aproximativ, acordam diplome si trainerilor, voluntarilor nostri, care au depus foarte multa munca de-a lungul semestrului si anului, de fapt. Si medicilor, desigur, cadrelor didactice, profesorilor, cadrelor noastre didactice, medicilor chirurgi si nu numai, si conducerii UMF”, mai spune Ana Finatan.

 “Eu personal i-am sustinut si nu numai eu, ca nu sunt singurul. Au sustinerea intregii universitati pentru ceea ce vor ei sa faca. Este o initiativa laudabila a lor, faptul ca au aceasta preocupare care, nu e neaparat obligatoriu ca cei care fac parte din aceasta societate sa urmeze calea chirurgiei. Nu, e departe gandul acesta de realitatea de  care se vor lovi, dar este de fapt un exercitiu foarte bun pentru un viitor medic care, sigur, trebuie sa aiba niste abilitati practice, sa stie sa coase o plaga, sa stie sa sutureze. Si mai mult decat atat este laudabila initiativa lor, ei ar putea sa aiba cu totul si cu totul alte indeletniciri, poate mai interesante, mai placute, dar cu toate acestea ei renunta la o parte din aceste indeletniciri ca sa isi urmeze aceasta cale, care este mai mult decat laudabila si prin proiectele pe care le au in derulare, sunt o serie de cursuri pe care le-au facut, le-au implementat, sunt altele care urmeaza sa intre in activitate si, repet, au sustinerea neaparat a mea. Au sustinerea intregului colectiv al Universitatii de Medicina, a profesorilor care sunt sefi de sectie in clinicile chirurgicale care, sigur ca da, ei au fost acceptati, au fost primiti cu toata caldura alaturi de noi si, in masura in care putem, o sa-I ghidam, o sa-I calauzim”, declara dr. Stelian Pantea, medic primar chirurgie.

 “O generatie norocoasa in comparatie cu generatia noastra si o generatie cu foarte multe calitati care se lasa descoperite”, descrie dr. Mihai Gafencu,  noua generatie de studenti la chirurgie.

“O generatie incurajata de Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara sa poata sa faca performanta in aproape toate domeniile, si o a doua generatie pot sa spun, pentru ca la aceasta modalitate de organizare am contribuit la infiintarea ei in facultate, iar acum este o a doua generatie de lideri, care duc cu finete, cu bun gust si cu rezultate indemnarea colegilor lor spre, probabil, viitorii chirurgi de succes ai plaiurilor noastre”, mai spune dr. Mihai Gafencu, medic primar pediatru Spitalul de copii Timisoara.

“ Este o generatie, in orice caz, cu alte perspective decat generatia din care face eu parte, cu o alta deschidere . Binenteles ca ei nici nu stiu prin ce am trecut noi . Au totusi ceva bun, ma refer la studentii din Societatea de chirurgie, ceea ce eu am apreciat, si anume dragostea pentru o profesie anume, in speta, in cazul nostru, pentru profesia de chirurgie. Si, daca inainte eram organizati sa facem niste lucruri care ne placeau, nu ne placeau, vedeti, ei se organizeaza singuri sa le faca, deci au si un spirit antreprenorial mult mai bun decat generatia noastra si inclinatia lor, sper sa-I si tina, spre chirurgie, deci sa nu fie numai asa, pasagera, trecatoare de moment, si sa se si dezvolte in domeniul acesta. Este un domeniu greu, dar un domeniu antrenant, palpitant si cu multe satisfactii”, este de parere si prof.dr. Octavian Cretu, medic primar chirurgic Spitalul Municipal Timisoara.

autor: DELIA SESCU BARBU

GALERIE FOTO:

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.