Directoarea Institutului Cantacuzino, Aurelia Draghici, a fost demisă

Directoarea Institutului Cantacuzino, Aurelia Draghici, a fost demisă

0

1 Vaccinul salveaza vieti POZE.Still006Printr-un ordin al  ministrului Sănătăţii, directoarea Institutului Cantacuzino, Aurelia Drăghici, a fost demisă, în locul acesteia revenind Radu Iordachel.

Conform Mediafax, ordinul prin care Iordachel a fost demis de Eugen Nicolaescu, în iulie 2013, pentru deficienţe manageriale, a fost suspendat de instanţă, astfel acesta o poate înlocui pe  Aurelia Drăghici.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a dispus, printr-un ordin emis joi, schimbarea din funcţie a directoarei Institutului Cantacuzino, Aurelia Drăghici.

După ce a fost demisa, Aurelia Drăghici a spus că ministrul Sănătăţii a făcut presiuni asupra ei pentru a pune pe piaţa vaccinul antigripal produs de Institutul Cantracuzino, deşi acesta nu fusese autorizat de Agenţia Naţională a Medicamentului.

În replică, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a declarat, vineri, că singura instituţie care poate aprobă sau respinge punerea pe piaţă a unui produs farmaceutic este Agenţia Naţională a Medicamentului, Institutul Cantacuzino neavând nicio putere în acest sens, indiferent de presiuni.

Agenţia Naţională a Medicamentului a interzis punerea pe piaţă a vaccinului antigripal produs de Institutul Cantacuzino, după ce rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febră său şoc anafilactic.

Citeste şi:

Scandal: este riscant să administrezi vaccin antigripal produs la ”Cantacuzino”. Acuzații grave la adresa Ministerului Sănătății!

sursa: http://stirileprotv.ro/

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.