Directorul OMS sustine ca “avem motive de optimism, dar mai este cale lunga pana la sfarsitul pandemiei”. Aceasta a criticat masurile de relaxare din unele state UE

0

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus,  a declarat ca “desi pandemia este departe de final, poate fi controlata in cateva luni, aplicand masurile de sanatate publica care si-au dovedit deja eficienta”.

“Avem multe motive de optimism”

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai adaugat ca “si noi vrem sa vedem redeschiderea tarilor, a calatoriilor si a economiilor, dar in acest moment mor oameni din cauza aglomerarii unitatilor de terapie intensiva din multe tari. Avem, insa, multe motive pentru optimism. Declinul numarului cazurilor de infectare si al deceselor, in primele doua luni ale anului, arata ca acest virus si variantele sale pot fi oprite”.

Pe de alta parte, potrivit  raportului OMS, de la inceputul lunii martie, numarul cazurilor a crescut saptamana trecuta cu 9%, iar cel al deceselor cu 5%, la nivel mondial. Este a saptea saptamana consecutiva de crestere. Asta, in conditiile in care in primele doua luni ale anului, tendinta a fost una de scadere.

Directorul OMS a criticat politicile de relaxare din unele state UE

Directorul OMS a criticat faptul ca, in unele tari, restaurantele si cluburile de noapte sunt pline, iar pietele sunt deschise si aglomerate, ceea ce zadarniceste eforturile la nivel european de stopare a raspandirii virusului.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.