Dislipidemiile si obezitatea in centrul dezbaterilor stiintifice la a III-a Conferinta Managementul Dislipidemiilor si al Obezitatii

0

1511_articolÎn perioada 26 – 27 octombrie, la Crowne Plaza din Bucureşti se va desfăşura a III-a Conferinţă Managementul Dislipidemiilor şi al Obezităţii, un eveniment organizat sub egida ştiinţifică a Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Din cauza problematicii pe care o ridică obezitatea în lume şi în România, dar şi din prisma faptului că se află într-o relaţie strânsă cu dislipidemia, anul acesta conceptul evenimentului cunoaşte un aport important la nivelul programului ştiinţific prin introducerea unei sesiuni dedicate acestei afecţiuni.

Cea de-a treia ediție a Conferinței Managementul Dislipidemiilor și al Obezității dorește, aşadar, să promoveze în rândul medicilor diabetologi, cardiologi, interniști, medicior de familie și medicilor rezidenți cele mai noi metode de management al dislipidemiilor și al obezității.

“Aşa cum reflectă şi ultimele rapoarte internaţionale, obezitatea reprezintă una din marile ameninţări ale secolului XXI. Situaţia alarmantă din lume, dar şi din ţara noastră ne obligă să luăm atitudine pentru stoparea şi prevenirea acestei maladii. În cadrul conferinței vor fi organizate dezbateri științifice extrem de interesante prin abordarea unor subiecte legate de prevenirea și tratamentul dislipidemiei şi al obezităţii”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Membru de onoare al Academiei Române şi co-preşedintele evenimentului.

Așa cum au demonstrat primele două ediții ale conferinței, problematica dislipidemiei necesită o abordare intensivă și pluridisciplinară. Necesitatea perpetuării acestei experiențe științifice este oportună atât pentru medicii diabetologi, cardiologi, interniști, cât și pentru medicii de familie, specialişti de primă linie care intră în contact cu pacienţii.

A III-a Conferinţă Managementul Dislipidemiilor şi al Obezităţii este un eveniment creditat cu puncte EMC. Înscrierea la eveniment este gratuită şi se poate face prin intermediul site-ului www.dislipidemii.ro.

Managementul evenimentului este asigurat de Sănătatea Press Group.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.