DNA ancheteaza eliberarea a peste 3.500 de certificate de vaccinare false la vama Petea. Trei persoane au fost retinute

0

Sunt suspiciuni de eliberare in fals a peste 3.500 de certificate care atesta vaccinarea unor persoane care, potrivit procurorilor DNA,  fie nu au fost fizic in centrul de vaccinare, fie nu au primit efectiv doza de ser anti-COVID-19.

Este vorba despre Centrul de vaccinare Petea, la care figureaza ca fiind vaccinate 5.495 de persoane, potrivit Registrului Electronic National de Vaccinare. DNA suspecteaza ca peste 3.500 dintre acestea sunt false.

Trei persoane retinute

Procurorii anticoruptie au retinut-o pentru 24 de ore pe asistenta din cadrul Directiei de Sanatate Satu Mare, Barta Patricia-Diana, pentru complicitate la luare de mita, complicitate la fals intelectual si complicitate la fals informatic. In acelasi dosar, inca doua persoane au fost retinute pentru 24 de ore.

Potrivit anchetatorilor, cei trei suspecti ar fi intermediat legatura dintre asistentele medicale si registratorii din centrul de vaccinare Petea care au eliberat certificatele false de vaccinare si persoanele interesate sa le obtina fara sa fie realmente vaccinate.

Procurorii DNA sustin ca, dupa ce identificau persoanele dornice sa obtina certificatul fara vaccinare propriu-zisa, cei trei suspecti le cereau oamenilor intre 250 si 300 de euro. Banii ajungeau la asistentii medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea. Mai apoi, intermediarii isi primeau si ei partea lor, sustin anchetatorii.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.