Politehnica Timisoara: Donare de sange pentru o cauza

1

Politehnica Timisoara are placerea sa anunte demararea actiunii de donare de Craciun, care a devenit deja traditie printre alb-violeti. Sunt asteptati sa participe toti suporterii Politehnicii care vor sa faca un gest frumos si sa ofere un Craciun Fericit celor mai putin norocosi dintre noi.

Anual, peste 600.000 de persoane au nevoie de sange si de preparate sanguine. Din pacate, nu de putine ori, pacientii si cei dragi lor se confrunta cu lipsa sangelui din spitale, iar operatiile si tratamentele medicale de care au atata nevoie sunt amanate. Si anul acesta, Druckeria vrea sa dea o mana de ajutor oamenilor minunati de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara.

In perioada 12-16 decembrie, toti polistii interesati sa participe la Actiunea de Craciun sunt asteptati pe strada Martir Marius Ciopec, nr. 1 (langa Spitalul Judetean) cu cartea de identitate, permisul de conducere sau pasaportul. Acolo fiecare dintre donatori este consultat si i se recolteaza intre 450 si 500 ml sange, cantitate care se reface ca volum in 24 ore.

Vestea buna este ca dintr-o punga de sange se vor obtine trei produse, ceea ce inseamna ca la un moment dat poate salva trei vieti.

Cei care vor sa doneze sange trebuie sa fie odihniti si sa nu consume proteine sau grasimi (lapte, unt, carne, etc.), dar nici sa nu fumeze cu o ora inainte. Mai multe detalii aici: https://www.pentruviata.com/cum.html.

Fiecare polist care participa la actiune este invitat sa doneze pentru o cauza buna reprezentantilor Druckeria tichetele de masa primite in urma donarii de sange. Acestea vor fi folosite pentru achizitionarea de alimente care vor ajunge la familiile nevoiase din judetul Timis.

In acest fel alb-violetii incearca sa raspandeasca spiritul sarbatorilor si sa aduca un strop de bucurie si speranta in casele timisenilor.

Share.