Apel pentru donare de sange la Timisoara! Rezerevele de sange sunt pe terminate (VIDEO)

1

Centrul de Transfuzii Sanguine din Timisoara face apel la populatie pentru donarea de sange, numarul donatorilor a scazut cu 40% in luna septembrie.

“Necesarul minim ar fi 100 de donatori pe zi penru a asigura urgentele si toate interventiile chirurgicale care sunt programate si din pacate, in luna septembrie ne-am confruntat cu o reducere de 40 la suta a numarului de donatori in conditiile in care au inceput scolile, au inceput si Universitatile si totusi donatorii nu si-au exprimat intentia de a dona. Cauza poate sa fie multipla. Poate fiind septembrie lumea si-a inceput activitatea, a fost si furtuna aceea care a produs tot felul de stricaciuni prin gospodarii si probabil o parte din donatori s-au focusat pe repararea stricaciunilor. Din pacate, bolnavii din spitale au nevoie de sange si noi avem nevoie de donatori.”, a afirmat Rodica Lighezan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Timişoara.

Pentru a colecta sange, se vor face caravane mobile

Pentru a colecta cat mai mult, reprezentantii Centrului de Transfuzie Sanguina din Timisoara au inceput sa organizeze caravane mobile. Astfel, se deplaseaza la sediile unor firme din oras si recolteaza de la angajati.

Persoanele care vor sa doneze sange trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 62 de ani, femeile, o greutate minima de 55 de kilograme, iar barbatii, de 65 de kilograme.

“Facem un apel daca donatorii aud si vad acest mesaj sa vina sa doneze. Este nevoie de sange.”, a afirmat Rodica Lighezan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Timişoara.

In schimbul celor 450 de mililitri de sange donati, persoanele primesc sapte bonuri de masa, o reducere de 50% la abonamentul RATT pe o luna, analize gratuite si o zi libera de la locul de munca.

Share.

1 Comment

 1. Cum sa donezi cand i-si bat joc de tine?! Ex:

  Ziua 1: Mers si donat sange, facut rau dar nui problema prea mare ca acolo sunt asistentele si au grija, oricum zi libera de la lucru. I-ti spune sa mergi ziua urmatoare sa-ti ridici si analizele!

  Ziua 2: Iesit la ora 17 de la job si plecat la spital dupa analize dar acolo:

  – Buna ziua, am venit dupa analize in urma donarii de sange, m-a indrumati va rog?!
  – Aaaaaa pai la ora asta nu mai e nimeni, veniti dimineata!
  -Pai eu lucrez, nu am cum sa vin dimineata ca am primit zi libera doar cea in care sa efectuat donarea, nu si a doua! Nu se poate cumva rezolva si pentru noi cei care muncim zilnic?!
  -Pai, am sa las mesaj sa va tina rezultatele aici si veniti maine!
  -Ok, multumesc frumos, la revedere…

  Ziua 3: …aceeasi poveste…

  Ziua 4: …aceeasi poveste… Scarbit si nervos ca pe langa timpul pierdut in trafic, costul benzinei pentru aceasta aventura a depasit cu mult valoarea acelor bonuri de masa am hotarat ca a fost prima si ultima data cand donez sange, unui sistem gandit de niste copii de clasa a IV-a!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.