Donatie Rotary Buzias: Paturi pentru sectii ale spitalelor din Timisoara in valoare de 20.000 euro

0

Rotary Buzias a facut o donatie de 20 de paturi pentru sectiile de la Spitalul Municipal din Timisoara si inca 20 Clincii de Ortopedie de la Spitalul Judetean Timisoara. Paturile sunt insotite de noptiere, scaune si chiar draperii si sunt o donatie a unui rotarian din Germania.

Paturile, noptierele, scaunele si draperiile au fost aduse vineri, de dimineata, la Clinica ASCAR, locul unde se afla sectia de Medicina Muncii de la Spitalul Municipal Timisoara. Alte 20 de paturi cu mobilierul aferent au ajuns in aceeasi zi la Spitalul Judetean Timisoara.

Aceste paturi sunt o donatie de la un spital din Germania

„Ni s-a spus ca este o sectie din anii 1970-1980, cu paturi care aratau cum aratau si printr-un coleg al nostru care este la Rotary Leipzig am facut rost de aceste paturi de la un spital din Germania, 20 la Sectia de Medicina Muncii de la Municipal si 20 la sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean Timisoara. Ne bucuram ca putem dona aceste paturi spitalelor. Sunt paturi, noptiere, scaune si draperii, este o sectie de la spitalul din Leipzig, donata, in valoare de aproximativ 20.000 de euro”, a spus Nicusor Velican, presedinte Rotary Buzias.

Paturile sunt necesare sectiei de Medicina Muncii. Sunt pacienti cu operatii de hernii de disc carora paturile cele vechi nu le erau confortabile.

„Avem foarte multi pacienti operati de hernii de disc, mineri din Valea Jiului, si paturile vechi nu erau confortabile. Chiar ne sunt de folos paturile care ofera mult mai mult confort decat ce am avut pana acum. Cele 20 de paturi se vor instala in cinci saloane”, a spus Rat Ruja, asistenta coordonatoare a sectiei de Medicina Muncii.

Managerul Spitalului Municipal Timisoara a spus ca sectia de Medicina Muncii va functiona, cel mai probabil, in viitor, in aceeasi locatie cu Clinica de Balneofizioterapie.

„Am mai incercat sa facem achizitii. Pentru sectia de Medicina muncii avem pregatit un proiect european. Speram sa functioneze intr-o locatie alaturi de Clinica de Balneofizioterapie. Sunt de mare ajutor aceste donatii”, a spus Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timisoara.

Share.

Leave A Reply