Donatii de echipamente ale Guvernului nipon la Spitalul ‘Maria Curie’

0

1410_articolNatsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei la Bucureşti,  şi managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Maria Sklodowska Curie’ din Bucureşti, Gabriel Smarandache, au inaugurat joi echipamentele chirurgicale moderne achiziţionate cu ajutorul unei donaţii de 63.000 de euro prin programul de asistenţă nerambursabilă ‘Grant Assistance for Grassroots/Human Security Projects’, finanţat de Guvernul Japoniei.

Potrivit managerului spitalului, Gabriel Smarandache, donaţia contribuie la îmbunătăţirea semnificativă a condiţiilor de tratament chirurgical al copiilor.

‘Suntem la finalul unui proiect de doi ani. Acum doi ani am început un proiect de colaborare cu Ambasada Japoniei. Prin intermediul acestui proiect s-a reutilat complet o sală de operaţii iar altele au fost şi ele utilate. Azi inaugurăm finalul unui proiect. Echipamentul a fost folosit deja, dar azi facem inaugurarea oficială’, a afirmat managerul unităţii spitaliceşti, care a mulţumit Ambasadei Japoniei pentru ajutorul dat.

La rândul său, Natsuo Amemiya a declarat că Spitalul pentru Copii ‘Maria Sklodowska Curie’ este un spital de renume naţional şi că acesta are deja o tehnologie foarte bună iar prin donaţiile făcute Japonia a ridicat nivelul de eficienţă şi pe cel tehnologic.

‘Noi pur şi simplu auzind acest lucru am reuşit să venim cu noi tehnologii care să ridice şi mai mult nivelul de eficienţă şi nivelul tehnologiei acestui spital. Guvernul Japoniei are aceste programe şi donează diverse sume de bani pentru a ajuta diverse sectoare ale economiei, inclusiv sectorul medical. Noi considerăm că spitalul este un spital foarte important la nivel naţional şi că aceste donaţii l-ar ajuta foarte mult. Adevărul este că România, pentru că este o ţară europeană, a intrat în UE, nu mai poate beneficia de aceste programe de asistenţă şi din păcate nu vom mai putea oferi în România astfel de proiecte’, a precizat diplomatul.

El a spus că deşi Japonia a fost afectată anul trecut de cutremur, Guvernul nipon îşi onorează în continuare promisiunile făcute.

‘Deşi am fost afectaţi la nivel naţional, Guvernul Japoniei îşi păstrează în continuare promisiunile făcute pe plan internaţional. Aceste proiecte sunt o promisiune a Japoniei făcută pe plan internaţional şi noi le-am continuat. După cutremurul de anul trecut pe care l-am avut, şi Guvernul României ne-a susţinut extraordinar de mult. Ne-a trimis apă minerală, oamenii din România au organizat donaţii de fonduri şi ne-am ajutat reciproc. Mie mi se pare că acesta este un simbol perfect de ajutor reciproc între ţări’, a subliniat ambasadorul.

Sursa: medicalnet.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.