Donatii pentru Colectiv! Ce s-a cumparat

0

Sute de mii de euro, proveniti din donatii, pentru dotarea spitalelor unde sunt tratate victimele din Colectiv! Iata situatia ranitilor, pe spitale.

Am achizitionat opt aparate de ventilatie mecanica si 25 de saltele active antiescara, in sase din spitalele unde sunt tratati tinerii din Colectiv, anunta Asociatia Daruieste Viata. E vorba despre dotari scumpe: aparatele de ventilatie mecanica, in functie de performante si accesorii, costa intre 20.000 si 45.000 de euro, iar saltele antiescara, extrem de necesare tratarii arsurilor printr-o tehnologie de ultima ora, costa intre 2.000 euro si 5.000 euro, sume la care se adauga TVA. Una peste alta, totul costa 325.000 de euro!

Unitatile care au beneficiat de aceste donatii si in care se gasesc raniti in urma incendiului catastrofal din clubul Colectiv sunt Spitalul de Chirurgie Plastica Grivita, Spitalul Bagdasar Arseni, Spitalul Universitar, Spitalul Grigore Alexandrescu, Spitalul Elias si Spitalul Sf. Ioan.

“In perioada 31 octombrie — 24 noiembrie am strans din donatii, de la persoane fizice si companii, 184.816 de euro. Toti banii au fost investiti in acest proiect. Suma de 140.900 de euro ne dorim sa o acoperim din donatii si sponsorizari pe care le puteti face catre Asociatia Daruieste Viata – cont bancar: IBAN RO97INGB0000999903477197, deschis la ING Bank N.V. Amsterdam — sucursala Bucuresti”, anunta Asociatia Daruieste Viata. Aceasta vrea sa determine Ministerul Sanatatii sa creeze un program special de ajutor pentru pacientii cu arsuri, care au nevoie de ani buni de tratamente speciale si programe de reintegrare.

Situatia ranitilor din Colectiv, pe spitale

In prezent, in spitalele din Bucuresti mai sunt internati 39 de pacienti, care au avut de suferit in urma incendiului din 30 octombrie, din Colectiv. Zece pacienti mai sunt in stare critica si grava.

Spitalul de Arsi – 11 pacienti internati;
Spitalul Bagdasar Arseni – noua pacienti de internati;
Spitalul Grigore Alexandrescu – cinci pacienţi internati;
Spitalul Elias – trei pacienti internati;
Spitalul Militar Central – patru pacienti internati;
Spitalul de Urgenta din Bucuresti – trei pacienti internati;
Spitalul Universitar – doi pacienti internati;
Spitalul Dimitrie Gerota – un pacient internat;
Spitalul CC Iliescu – un pacient internat.

Au fost externate 42 de persoane, iar 39 de persoane au fost transferate in unitati sanitare din strainatate. Din pacate, totalul decedatilor a ajuns la 60.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.