Dorel Sandesc, de la dusul cu gheata la ”Impreuna pentru viata”

Dorel Sandesc, de la dusul cu gheata la ”Impreuna pentru viata”

0

Campania ”Ice Bucket Challenge” prinde si la medicii timisoreni. Prof. dr. Dorel Sandesc anunta pe Facebook ca raspunde provocarii prietenului sau, prof. Tiberiu Bratu (video), de a face dus cu gheata, dar si donatii pentru doua fundatii din SUA si Anglia. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii pluseaza: si pacientii romani au nevoie de ajutor. Vezi pe cine provoaca Dorel Sandesc!

Dorel Sandesc propune sa facem donatii pentru pacientii cei mai gravi internati in spitalele romanesti, cei de la Reanimare, care se lupta efectiv cu moartea. Fondurile vor fi utilizate pentru achizitionarea de aparatura necesara salvarii acestor pacienti. Este vorba despre aparate de ventilatie artificiala, monitoare, injectomate, defibrilatoare, aparate de anestezie si terapie intensiva.

”Proiectul se va numi ”Impreuna pentru viata” iar donatiile se pot face catre Societatea Romana de Anestezie-Terapie Intensiva, SRATI, organizatia non-profit profesionala si stiintifica a acestei specialitati, in conturile:
Contul IBAN SRATI, Lei: RO05RNCB0071011429390001
Contul SRATI in euro: RO48RNCB0071011429390003
BCR Sucursala Plevnei, Bucuresti. Personal donez 1000 de lei pentru acesta cauza. Orice suma este binevenita”, scrie Dorel Sandesc.

Il vom vedea pe Dorel Sandesc turnandu-si in cap o galeata cu gheata si apa rece? ”Nu o sa postez un filmulet cu acesta ocazie, consider ca expunerea personala e mai putin importanta. Incurajez insa pe toti cei care vor sustine cauza sa posteze o fotografie. Ne dorim sa realizam un tablou, speram urias, cu chipurile tuturor celor care au contribuit la acest proiect”.

Nume mari provocate de Dorel Sandesc in cadrul proiectului ”Impreuna pentru viata”

”La inceput de drum, provoc la aceasta cauza, Proiectul Impreuna pentru viata, cativa prieteni dragi: un coleg medic, conf. dr. Serban Bubenek , un coleg, deputat in Parlamentul Romaniei, conf. dr. Florin Birsasteanu, un om de afaceri, Gheorghe Iova din Recas, doi colegi, medici romani stabiliti in strainatate, prof. dr. Dan Ungureanu-Longrois din Franta si prof. dr. Gabi Gurman din Israel si desigur… pe Tibi Bratu! Lista ramane deschisa, va asteptam!”, suna invitatia lui Dorel Sandesc.

Campania ”Ice Bucket Challenge” a reunit, pana acum, mii de personalitati din intreaga lume, multe din Romania, sa-si toarne gheata si apa rece in cap si sa faca donatii in folosul celor care sufera de scleroza laterala amiotrofica.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.