Dorel Săndesc reaprinde speranțe. Ministerul Sănătății caută soluții: mai mulți bani pentru medici. Modificarea care îi privește pe rezidenți

Dorel Săndesc reaprinde speranțe. Ministerul Sănătății caută soluții: mai mulți bani pentru medici. Modificarea care îi privește pe rezidenți

1

Ajuns în echipa de conducere a Ministerului Sănătății, secretarul de stat Dorel Săndesc încearcă să schimbe unele stări de lucruri. Unul din aspectele pentru care medicii părăsesc în masă România, pe lângă condițiile de muncă din spitale, este cel financiar: aici trebuie umblat și încă mult și bine, pentru ca salariile să nu mai fie derizorii.

sandescMedicii rezidenți și nu numai ei sunt prost plătiți. Ce încearcă Ministerul Sănătății să facă ?

Dorel Săndesc a anunțat marți, în cursul unei conferințe, că sunt în curs “modificarea rezidențiatului astfel încât rezidenții să poată să fie plătiți pentru gărzile făcute pentru anul I ceea ce nu exista până în prezent, erau plătiți din anul IV sau V, posibilitatea să își desfășoare activitatea și în alte spitale decât cele universitare”, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății a decis crearea unui grup de lucru pentru a găsi soluții de creștere a veniturilor medicilor. În acest moment, potrivit lui Dorel Săndesc (foto: Ministerul Sănătății), numărul medicilor a scăzut, în țara noastră, sub 1,9 la 1.000 de locuitori, cel mai mic număr de doctori raportat la mia de cetățeni din toată Europa. Numărul de medici este mai mic chiar decât cel din Republica Moldova!

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Metodologie pentru concurs rezidentiat 2014, sesiunea din iunie | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.