Doua tone de lapte praf. Cui va fi distribuit?

Doua tone de lapte praf. Cui va fi distribuit?

0

Directia de Sanatate Publica a judetului Caras-Severin anunța ca a primit 2.086 kilograme de lapte praf, cantitate care va fi ridicata de catre reprezentantii primariilor care, la randul lor, le vor repartiza medicilor de familie. ”Acest lapte praf nu este destinat cazurilor sociale”, precizeaza DSP Caras-Severin. Totuși, unde va ajunge acest lapte praf?

Lapte praf pentru micutii care nu beneficiaza de lapte matern

Acest lapte praf se acorda gratuit, pe baza prescriptiei medicale eliberata de medicul de familie, numai pentru copiii cu varste cuprinse intre 0 si 12 luni, care nu beneficiaza de lapte matern si care se incadreaza in urmatoarele criterii: cu mame care prezinta contraindicatii ale alaptarii, suferinde de boli grave precum TBC activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, epilepsie, eclampsie, scleroza in placi, insuficienta renala, hepatica sau cardiaca, diabet zaharat decompensat, tiretoxicoza, infectie cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticonvulsivante, anticoagulante, radioizotopi, consum de droguri sau dependenta de alcool sau tutun care determina intoxicatii ale copilului.

Cazurile cand acest lapte praf se prescrie copiilor sanatosi

Acest lapte praf se mai prescrie copiilor sanatosi, la care se constata insa o crestere nesatisfacatoare, copilul care nu a recuperat greutatea de la nastere dupa doua saptamani de viata, copilul cu varsta intre 0 si 8 luni care creste in greutate cu mai putin de 500 grame pe luna, copilul cu varsta mai mare de 8 luni, care creste in greutate cu mai putin de 250 grame pe luna, copil adoptat sau aflat in plasament, copil cu mama decedata.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.