Doua zile de post negru pot regenera sistemul imunitar, conform unui studiu

0

Postul negru este adesea folosit ca o metoda rapida de pierdere in greutate – dar postul ar putea ajuta, de asemenea, organismul sa lupte impotriva bolilor.

Postul negru poate regenera sistemul imunitar

Abtinerea de la mancare pentru doua zile poate regenera sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor, potrivit unui nou studiu.

Cercetatorii de la Universitatea din California de Sud au declarat ca rezultatele ar putea avea implicatii majore pentru persoanele in varsta si persoanele care au sistem imunitar deteriorat, cum ar fi pacientii cu cancer.

Cercetatorii au testat efectele unui post intre doua si patru zile, pe parcursul a sase luni, atat pe soareci cat si pe oameni.

In ambele cazuri, perioadele lungi de abstinenta alimentara au dus la scaderea semnificativa a numarului de celule rosii din sange.

Iar la soareci fiecare ciclu de post a generat ulterior un “impuls regenerator” care a declansat regenerarea de celule stem noi pentru inlocuirea celulelor albe, refacand astfel sistemul de aparare al corpului.

“Postul da unda verde celulelor stem sa se multiplice si sa refaca intregul sistem. Iar vestea buna este ca in acest fel corpul elimina acele parti din sistem care ar putea fi invechite sau deteriorate si lipsite de eficienta.”, a spus Valter Longo, Profesor de Gerontologie si Stiinte Biologice,la Universitatea din California de Sud, a spus:Valter Longo, Profesor de Gerontologie si Stiinte Biologice,la Universitatea din California de Sud,” a spus Valter Longo, Profesor de Gerontologie si Stiinte Biologice,la Universitatea din California de Sud

El a mai adaugat: “Iar daca incepi cu un sistem compromis grav din cauza chimioterapiei sau a procesului de imbatranire, ciclurile de post pot genera, efectiv, un nou sistem imunitar.”

Studiul a mai descoperit si ca postul reduce nivelul de enzime PKA, un efect despre care se stie ca sporeste longevitatea in organismele simple, precum si nivelul de hormon IGF-1, asociat cu imbatranirea si cu progresia tumorilor si riscul de cancer.

In plus, un test pilot clinic de mici dimensiuni a descoperit ca postul pe o perioada de 72 de ore, intr-o perioada anterioara chimioterapiei, ii protejeaza pe bolnavi contra toxicitatii.

Chimioterapia are efecte secundare semnificative pentru sistemul imunitar

“Desi chimioterapia salveaza vieti, poate avea si efecte secundare semnificative pentru sistemul imunitar. Rezultatele studiului arata ca postul poate ameliora cateva dintre efectele daunatoare ale chimioterapiei. Sunt necesare mai multe studii clinice, iar orice interventie de acest gen ar trebui facuta doar sub supravegherea unui medic.” a spus Tanya Dorff, asistent universitar de medicina clinica la Universitatea din Carolina de Sud.

Cercetatorii fac in prezent studii pentru a investiga legatura dintre alimentatie si regenerarea de celule stem.

Profesorul Longo a spus:

“Nu am putut stabili daca un post prelungit ar putea avea acelasi efect remarcabil in regenerarea celulara prin celulele stem a sistemului hematopoietic.
“Analizam posibilitatea ca aceste efecte sa fie aplicabile mai multor organe si sisteme, nu numai sistemului imunitar.”

Share.

Leave A Reply