Dr. Raed Arafat: Lupta impotriva consumului de droguri este o lupta continua

0

1508_articolNumărul consumatorilor de droguri a crescut foarte mult în ultimii ani, în ciuda faptului că autoritățile închid magazinele care distribuie etnobotanice.

”Lupta împotriva consumului de droguri este o luptă continuă, mai ales că autoritățile închid magazinele care distribuie etnobotanice, dar acestea continuă să apară. De aceea, cel mai important lucru este să prevenim consumul. Tinerii cred că aceste droguri legale nu sunt nocive, dar de fapt sunt ilegale, iar impactul lor asupra sănătății este foarte grav”, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, în cadrul primei conferințe naționale ”Adicția”.

Prezent la manifestare, primarul general al Capitalei, dr. Sorin Oprescu a declarat că va discuta cu ONG-urile, cu sprijinul Primăriei, să organizeze întâlniri cu persoanele dependente. Scopul acestor întâlniri este acela de a preveni transmiterea unor boli, cum ar fi HIV-ul, din cauza seringelor pe care le folosesc toxicomanii. 

”Era timpul pentru o astfel de manifestare care să reunească specialiști din mai multe domenii, pentru că amploarea și gravitatea fenomenului trebuie să ne dea tuturor de gândit și pentru că este evident că doar printr-un efort conjugat, multidisciplinar, putem spera să biruim în lupta cu flagelul stupefiantelor și alcoolului. Este evident din experiența recentă că instituțiile publice din diverse domenii nu pot acționa separat, fiecare cu programele lui și că trebuie strânse rândurilepentru a putea spera că tinerii noștrii sunt salvați din ghearele celui mai perfid dușman: adicția”, a adăugat primarul general, Sorin Oprescu.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.