Suntem in valul 2 si poate ca ar trebui sa trecem si noi la carantinare si izolare

dr. Virgil Musta: Suntem in valul 2 si poate ca ar trebui sa trecem si noi, ca alte tari, la carantinarea si izolarea acestor focare (VIDEO)

1

“Din pacate, sunt zone in tara, in care numarul de cazuri a crescut chiar alarmant cum este Brasovul, Bucurestiul, unde riscul de sufocare al sistemului de sanatate este deja prezent. Din cauza ca oamenii nu inteleg ca exista virus, ca exista transmitere, ca exista reguli, ca trebuie sa le respectam si daca nu le respectam, riscam sa ne relaxam cu reguli mai stricte.

Asistam la un val 2 in anumite zone ale tarii. Daca ne uitam la Brasov, numarul de cazuri este mai mare in perioada acuta a pandemiei. Noi (Timisoara), din fericire stam bine, avem un numar foarte mic de cazuri, dar daca nu vom fi precauti si nu vom intelege ca trebuie sa respectam niste reguli, sigur vom avea si un al doilea val. Altfel, chiar daca acest va fi posibil sa apara, eu ma gandeam in lunile de toamna, poate iarna, cand coronavirusul, familia coronavirusului dau infectii respiratorii, aceste cazuri sa fie tinute sub control, cum au fost tinute si in primul val de pandemie.”, a spus medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Totodata, reprezentantul OMS în România, profesorul Alexandru Rafila a declarat, joi seară, că ţara noastră ocupă locul 3 în Europa privind incidenţa cumulată a noilor cazuri de coronavirus, fiind depăşită doar de Suedia şi Portugalia.

Clasamentul ţărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 este completat de Bulgaria, Serbia şi Polonia.

„Este un indicator care este luat în considerare la nivelul Comisiei Europene, care aprecază gravitatea situaţiei într-o ţară membră a Uniunii Europene. Acest indicator se numeşte incidenţă cumulată şi se referă la numărul de cazuri înregistrat la 100.000 de locuitori în decurs de 14 zile. România se găseşte în momentul de faţă pe locul 3, după Suedia şi Portugalia ca şi număr de cazuri la 100.000 de locuitori.”,  a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: dr. Virgil Musta: Suntem in valul 2 si poate ca ar trebui sa trecem si noi, ca alte tari, la carantinarea si izolarea acestor focare (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.