dr. Virgil Musta: Pacienții nu mor de COVID (VIDEO)

1

Pacienții nu mor de covid. Este declarată ca infecție principală în cauză de deces, fiind impropriu spus, a spus  dr. Virgil Musta – sef sectie Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. Infecția produce niste tulburări in organism pentrut care pacienții bolnavi cu patologii severe care daca au această infecție se pot decompensa compensa si pot deceda.

“De fapt, e impropriu zis: mor de COVID, chiar daca este declarat ca si cauza de deces principala infectia de COVID. Infectia de COVID produce niste tulburari in organism pentru care pacinetii mor, aceasta tromboembolie poate chiar cu componente diseminate intravasculara sau insufienta respiratorie sau prin decompensarea patologiilor pe care deja acesti pacienti le au. Sunt pacienti cu patologii complexe, cu patologii severe care prin tulburarile pe care le induce pot deceda. 

Numarul de vindecati creste pentru ca si numarul de cazuri a crescut foarte mult. Proportia cred ca se mentine. Pe de alta parte, cunoscand mai bine mecanismele patogenice, terapia s-a modificat. Ati vazut am introdus si terapie patogenica in aceste cazuri, ceea ce favorizeaza vindecarea persoanelor si favorizeaza o internare redusa, noi avem criteriu de externare in momentul in care o persoana are doua teste negative si starea clinica permite acest lucru. Intre 7-10 zile majoritatea pacientilor se negativeaza, sunt putini cei cu forme severe sau am avut cazuri cu forme usoare care au stat pana la o luna in spital pentru ca nu s-au negativat.”, a declarat dr. Virgil Musta – sef sectie Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

30% sunt asimptomatici, 50% forme usoare sau medii de boala si 20% sunt forme severe dintre care critica sunt intre 5 si 10% cu o rată de deces de 4-5 %. Complicatii care apar sunt legate de coagulare la nivelul diferitelor organe, vasele mici se coagulează si nu mai transporta oxigen la nivelul tesuturilor ducând la moartea celorlalte organe. Aceste complicatii apar in forme severe de boala si aceste complicatii chiar daca pacientul devine negativ își pot continua mecanismele deja declansate.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: dr. Virgil Musta: Pacienții nu mor de COVID (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.