Drept de liberă practică limitată, pentru rezidenţii şi absolvenţii de medicină. Asta îşi doreşte ministrul Sănătăţii, Cseke Attila

0

272_articolMinistrul Sănătăţii Cseke Attila a anunţat  un proiect important privind instituirea unui drept de liberă practică limitată pentru rezidenţii şi absolvenţii de medicină.

Ministrul Sănătăţii consideră că viitorii subiecţi ai acestui proiect de act normativ sunt persoane pregătite după şase ani de facultate şi alţi trei de practică profesională ca şi rezidenţi, care nu numai că trebuie folosiţi în sistem, în primul rând, dar ei înşişi trebuie să câştige experienţă prin practică profesională, informează Agerpress.

“Astăzi, practic, un absolvent sau rezident nu poate să facă nimic din punct de vedere profesional. Noi propunem pentru rezidenţii din anul IV drept de liberă practică cu competenţe limitate ce vor fi stabilite împreună cu Colegiul Medicilor din România, astfel încât să-i putem folosi în mod legal, în linia de gardă, de exemplu, de la spitale”, a declarat ministrul Cseke Attila, într-o conferinţă de presă.

Sursa: Televiziunea Medicală

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.