DSP Timis: anunt important pentru medicii rezidenti

DSP Timis: anunt important pentru medicii rezidenti

0

Directiile de Sanatate Publica au inceput sa actioneze in sensul celor stabilite de recentul ordin privind modul de efectuare a pregatirii prin rezidentiat. Ce le transmite, de pilda, DSP Timis medicilor rezidenti?

”…va informam urmatoarele:

1. in perioada imediat urmatoare urmeaza ca la nivelul fiecarei unitati sanitare acreditate, sa se stabileasca persoana care va centraliza toate solicitarile de schimbare modul conform curriculei;

2. definitivarea softului cu toate curriculele de pregatire, respectiv alocarea la fiecare modul in parte din curricula de pregatire, unitatea sanitara, sectia clinica si coordonatorul de stagiu sub indrumarea caruia se efectueaza modulul de pregatire

Avand in vedere faptul ca repartitiile sunt obligatorii la schimbarea fiecarui modul din curricula de pregatire si pentru buna desfasurare a activitatii atat a medicilor rezidenti cat si la nivelul unitatilor sanitare acreditate si la nivelul Directiei de Sanatate Publica Timis, pana la definitivarea celor de mai sus, solicitarile de repartitii se fac direct prin DSP Timis, pe baza cererilor aprobate de coordonatorul de rezidentiat precum si de coordonatorul de stagiu, la care se va anexa copie carnet rezident prima fila”.

Incepand cu data de 2 martie, toti medicii rezidenti cu pregatire in Centrul Universitar Timisoara sunt rugati sa prezinte carnetele de rezident pentru verificare la Directia de Sanatate Publica Timis camera 20, anunta Biroul Resurse Umane al DSP Timis.

Ordinul privind medicii rezidenti, in vigoare din 1 martie

Ordinul nr. 101/3180 din 2 februarie 2015 pentru completarea Ordinului ministrului sanatatii publice si al ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 1.141/1.386/2007 privind modul de efectuare a pregatirii prin rezidentiat în specialitatile prevazute de Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala a intrat in vigoare la 1 martie.

Recentul ordin arata: cu minimum 30 de zile inainte de inceperea modulului de pregatire rezidentii si specialistii vor depune la unitatea sanitara acreditata cererea de efectuare a pregatirii, cu acordul de primire al sefului de sectie/sectie clinica. Unitatea sanitara acreditata centralizeaza cererile de efectuare a pregatirii, in original, pe care le transmite saptamanal directiei de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, insotite de o copie a carnetului de rezident – prima pagina. Toata procedura poate fi urmarita AICI.

Anterior, modul de repartitie a stagiilor pentru medicii rezidenti, presupunand un drum la Directia de Resurse Umane si Certificare a Ministerului Sanatatii, cu sediul in strada George Vraca nr. 9 din Bucuresti, unde se statea la coada, caci erau putini functionari, iar programul era redus, a starnit enorme nemultumiri.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.