După vârsta de 30 de ani 20% dintre femei prezintă un risc crescut de a naşte un copil prematur

După vârsta de 30 de ani 20% dintre femei prezintă un risc crescut de a naşte un copil prematur

0

copiiPotrivit unui nou studiu, riscul de naşteri premature şi copiii născuţi morţi crește cu 20 la sută, atunci când femeile ajung la vârsta de 30 de ani, iar  procentele cresc în măsură ce îmbătrânesc.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, şi de la Universitatea din Bergen în Norvegia. Ei au analizat datele de la aproximativ un milion de mame pentru prima dată în Suedia și Norvegia. Apoi au comparat rezultatele sarcinii la mamele  care au fost la prima naştere, cu vârsta de peste 30 de ani cu cele cu vârsta cuprinsă între 25 și 29. Ei au descoperit că mamele din grupa de vârstă 30-34 de ani au prezentat un risc mai mare de a avea copii prematuri sau cu copiii născuţi morţi.

“Am fost surprins de faptul că riscul pentru anumite rezultate a crescut de la o vârstă relativ timpurie. Pentru mamă, riscul este mic, dar pentru societate, în general, există un număr semnificativ de complicaţii “inutile”, cu atât de multe femei care au copii doar după 30 “, a declarat Ulla Waldenstrom, profesor la Departamentul de Femei și sănătatea copiilor la Institutul Karolinska.

Cu toate acestea, alte studii, în special în Statele Unite, nu au adus dovezi reale care sugerează că există o amenințare iminentă de a avea copii la o vârstă mai înaintată. Societatea Americană de Medicină Reproductivă raportează că aproximativ 1 din 5 femei din SUA au primul lor copil după vârsta de 30 de ani. Nu există avertismente medicale care descurajează de a face un copil după 30.

În timp ce nu există nici o dovadă concretă, alte dovezi sugerează că o femeie care face un copil  la vârsta de 30 de ani, riscul de  a avea un avort spontan crește la 11,7%, comparativ cu mamele care au vârsta între 25 – 29, la care riscul este de 10 la sută.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.