Durerea lombara in acupunctura (VIDEO)

Durerea lombara in acupunctura (VIDEO)

1

Tot mai multe persoane suferă astăzi de dureri lombare. Indiferent de cauze, sau de vârsta la care apar, durerile lombare pot fi rezolvate și cu ajutorul plăcuțelor de cupru, o invenție a dr. Ioan Ometa.

Durerea lombara este o durere foarte frecventa

„Pot să spun că durerea lombară este o durere extrem, extrem de frecventă. Și chiar în statistica generală, globală pe afecțiuni, durerea de spate, durerea lombară este o durere care este pe primele locuri, dacă nu pe primul.

Și discopatia, pentru că discopatia este cauza esențială a durerilor lombo-sacrale. Discopatia este pe primul loc în cauza de eliberare a certificatelor medicale de incapacitate temporare de muncă. Înseamnă că grevează asupra bugetului foarte mult. Pentru că nu poți – depinde ce profesie ai și depinde de cât de tare te doare – că dacă ai o profesie – ești funcționar și stai pe scaun și nu te doare foarte rău și știi că trebuie să faci treaba care o ai, te duci și dacă te doare un pic, dar dacă te doare rău și trebuie și să ridici, și trebuie să umbli, nu se poate”, explica dr. Ioan Ometa, medic primar medicină generală, acupunctură, kinetoterapie și osteopatie.

Acesta afirma ca „ cele mai frecvente sunt durerile lombare. Dar nu știu de ce, nu pot să dau un răspuns, numărul pacienților cu dureri cervicale, a coloanei cervicale, cu iradiere pe membrele superioare – pentru că e clar și limpede: o durere care vine și zice omul mă doare aici și mă doare aici, mă doare și pe aici sau mă doare tot, n-are de ce să îl doară dacă nu e de la coloană.

“Afectarea coloanei cervicale, de la 1 până la 7 cervicală, duce la strâmtorarea orificiilor de ieșire a rădăcinilor nervilor cervicali. Care formează, practic, cei trei nervi care merg la membrul superior: radial, cubital și median. Dacă nu există o afecțiune cervicală este foarte greu. Că, dacă ai o durere de cot, că te-ai lovit în cot, aia nu iradiază. Deci iradierea este întotdeauna pe traiectul unui nerv.”, explica dr. Ioan Ometa, medic primar medicină generală, acupunctură, kinetoterapie și osteopatie.

Practic, durerea lombară este o durere care eu o întreb așa: vă doare când stați, când stați șezând, în picioare, când mergeți, când vă aplecați, când faceți ceva mișcări? De cele mai multe ori este cam globală. Mă doare și când merg, mă doare și când stau, mai ales când mă ridic din poziția orizontală.

Și cea mai mare cauză, cea mai importantă cauză a durerilor lombare o reprezintă discopatia”, mai spune dr. Ioan Ometa.

Ca durata, tratamenul prin acupunctura al durerilor lombare depinde de caracteristicile cazului, spune dr. Ioan Ometa.

autor: DELIA SESCU BARBU

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Hernia de disc – Tot ce trebuie sa stiti despre acesta afectiune • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.