Durerea lombară, rezolvată cu plăcuțe de cupru (VIDEO)

Durerea lombara, rezolvata cu placute de cupru (VIDEO)

0

Tot mai multe persoane suferă astăzi de dureri lombare. Indiferent de cauze sau de vârsta la care apar, durerile lombare pot fi rezolvate și cu ajutorul plăcuțelor de cupru, o invenție a medicului timișorean Ioan Ometa. Practic, pentru a rezolva durerile lombare, plăcuțele de cupru urmează traseele meridianelor folosite de acupunctură.

Pot să spun că durerea lombară este o durere extrem, extrem de frecventă. Și chiar în statistica generală, globală pe afecțiuni, durerea de spate, durerea lombară este o durere care este pe primele locuri, dacă nu pe primul. Și discopatia, pentru că discopatia este cauza esențială a durerilor lombo-sacrale. Discopatia este pe primul loc în cauza de eliberare a certificatelor medicale de incapacitate temporare de muncă. Înseamnă că grevează asupra bugetului foarte mult. Pentru că nu poți – depinde ce profesie ai și depinde de cât de tare te doare – că dacă ai o profesie – ești funcționar și stai pe scaun și nu te doare foarte rău și știi că trebuie să faci treaba care o ai, te duci și dacă te doare un pic, dar dacă te doare rău și trebuie și să ridici, și trebuie să umbli, nu se poate”, explică dr. Ioan Ometa, medic primar medicină generală, acupunctură, kinetoterapie și osteopatie.

Cele mai frecvente sunt durerile lombare, dar nu știu de ce, nu pot să dau un răspuns, numărul pacienților cu dureri cervicale, a coloanei cervicale, cu iradiere pe membrele superioare – pentru că e clar și limpede: o durere care vine și zice omul mă doare aici și mă doare aici, mă doare și pe aici sau mă doare tot, n-are de ce să îl doară dacă nu e de la coloană”.

Afectarea coloanei cervicale, de la 1 până la 7 cervicală, duce la strâmtorarea orificiilor de ieșire a rădăcinilor nervilor cervicali. Care formează, practic, cei trei nervi care merg la membrul superior: radial, cubital și median. Dacă nu există o afecțiune cervicală este foarte greu. Durerea in cot, un urma unei lovituri, nu iradiază. Deci iradierea este întotdeauna pe traiectul unui nerv.

“Practic, durerea lombară este o durere care eu o întreb așa: vă doare când stați, când stați șezând, în picioare, când mergeți, când vă aplecați, când faceți ceva mișcări? De cele mai multe ori este cam globală. Mă doare și când merg, mă doare și când stau, mai ales când mă ridic din poziția orizontală.”, explică dr. Ioan Ometa, medic primar medicină generală, acupunctură, kinetoterapie și osteopatie.

Cea mai importantă cauză a durerilor lombare o reprezintă discopatia

Întâi și întâi că reduce intensitatea durerii și ce face practic? Reduce edemul și reglează circulația energetică. Pentru că, practic, chinezul zice așa: durerea apare atunci când meridianul are o tulburare a circulației pe el. Fie că este plin, umflat și atunci este durerea acută, fie că este meridianul în vid, și atuncia este durerea cronică, care nu te lasă, te macină încet, dar sigur. Și plăcuța nu face altceva decât exact ce face și acul. Numai că, cu acul, în durerile foarte mari lombare, cedează mai repede. Cu plăcuța cedează un strop mai încet. Dar, dacă am grijă să lucrez și pe extremitățile meridianului, nu am nici o problemă.

Deci, practic, plăcuța la durere se consumă. Poți să o ștergi, poți să o speli, poți s-o șmirgluiești, nu mai are eficiență. Și am dat la microscopul electronic.

“Și nu mai are structura așa ca lumea, e modificat ceva la ea. Deci nu-i ma bună de nimic, poți să faci ce vrei cu ea, s-o fierbi, s-o coci, nu mai are nici o valoare terapeutică.”, explică dr. Ioan Ometa, medic primar medicină generală, acupunctură, kinetoterapie și osteopatie.

Daca durerea lomabara este mai mare efectul este mai rapid

Cu cât e durerea (lombară – n.r.) mai mare, cu atât consumul plăcuței este mai rapid. Așa se și întâmplă, practic.

“Există și reversul: în momentul în care, se termină, când totul e în regulă, până atunci nu îl doare nimic și deodată vine și îmi spune: Domnule la 3 noaptea m-am sculat și a început să mă doară de nu am mai putut – de-acum înainte, când e bine, dați-o jos. Se umple și gata, nu mai trebuie să stea acolo”, mai spune dr. Ioan Ometa, medic primar medicină generală, acupunctură, kinetoterapie și osteopatie

autor: Delia Sescu Barbu

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.