E bine sau nu sa ne vaccinam obligatoriu copiii?

E bine sau nu sa ne vaccinam obligatoriu copiii? (VIDEO)

0

E bine sau nu sa ne vaccinam obligatoriu copiii? Pledoarie contra vaccinarii, a cunoscutului avocat Florin Kovacs, tata al unui copil nevaccinat, la evenimentul “Pro si contra vaccinarii”: vezi ce i s-a raspuns!

Copiii avocatului Florin Kovacs: cel mare este vaccinat, cel mic nu este vaccinat

“As fi vrut sa va furnizez cateva informatii vizavi de faptul ca, in Romania, toata lumea isi pune problema daca este obligatorie sau nu este obligatorie vaccinarea. Trebuie sa stiti ca nu veti suferi nicio sanctiune penala daca nu va vaccinati copiii. La mine este o situatie dihotomica, daca vreti, cel mare este vaccinat, cel mic nu este vaccinat. Am considerat, dupa ce ne-am informat, ca e mai bine sa nu-l vaccinam”, a spus avocatul Florin Kovacs, director executiv al Centrului pentru Cercetare Legislativa si Apararea Drepturilor Femeii, la evenimentul “Pro si contra vaccinarii”, organizat la Timisoara de Televiziunea Medicala!

IMG_2147

De unde si-a luat informatii in baza carora a luat aceasta decizie? “De pe internet!”. Avocatul Florin Kovacs precizeaza ca Franta are o legislatie care sanctioneaza pecuniar parintii care refuza sa-si vaccineze copiii, pentru patru tipuri de vaccinuri. Si Romania are o hotarare de guvern din 2011: “esti obligat ca, la inscrierea la gradinita sau la scoala, sa duci fisa de vaccinare a copilului”.

IMG_2142

“Acum, replica ar fi de ce sa va temeti dumneavoastra, care sunteti vaccinati, de copiii mei, care sunt nevaccinati – unul dintre ei”, spunea avocatul Florin Kovacs. Domnul Banicioiu are un proiect de lege prin care – nu stiu daca va ajunge sau nu va ajunge, pentru ca, intre timp, s-a schimbat guvernarea – se prevede o sanctiune pecuniara, o amenda, parintilor care refuza sa faca aceasta vaccinare. Daca nu dai declaratia prin care te opui vaccinarii, copilul este vaccinat automat, potrivit acestui proiect de lege“.

IMG_2131

Cati v-ati uitat pe un prospect al unui banal vaccin antigripal?

Cati dintre dumneavoastra v-ati uitat pe un prospect al unui banal vaccin antigripal?, a intrebat avocatul Florin Kovacs.

“La reactii adverse posibile – durere de-a lungul unui nerv, anomalii de perceptie tactila, senzatie de cald-fierbinte, confuzie, ameteala, pierderea echilibrului, pierderea reflexelor, paralizia unei parti, a intregului corp… Or daca ai in prospect asa ceva si ti se intampla ceva cu acest copil, nici macar nu poti sa te duci intr-un proces pentru daune”, a enumerat omul legii.

IMG_2148

Avem 13.000 de cazuri de tuberculoza noi, raportate anul acesta, a venit cu cifre avocatul. “Din cate stiu eu si m-am informat, cea mai de succes campanie era impotriva bacilului Koch, de 50 de ani incoace”, a precizat el. Intrebarea lui: de ce avem aceste cazuri? “Pai vaccinarea antituberculoza nu previne tuberculoza. Deci lipsa de informare. Deci nu previne tuberculoza, previne aparitia cazurilor grave la copii”, i-a raspuns conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie. “Daca esti sarac si nemancat, poti sa te vaccinezi cat vrei, tot o sa te imbolnavesti”, a completat prof.dr. Virgil Paunescu.

IMG_2152

“Nu sunt de neglijat cazurile de autism la copii“, a cautat alt punct slab al taberei pro-vaccinare avocatul. “Nu e nicio dovada, i s-a retezat scurt.

Intrebare: de ce nu suntem in stare in 2015 sa producem vaccinul fara sau cu foarte putine efecte adverse?

De ce nu suntem in stare in 2015, a intrebat avocatul Florin Kovacs, sa producem vaccinul la care efectele secundare sa fie mult mai putine? “Nu se poate tehnic”, i s-a raspuns.

IMG_2150

“Daca ne referim, domnule avocat, la cele sapte, sase, opt – ziceti-le in functie de tarile din jur – vaccinuri numite obligatorii si recomandate, v-as ruga sa ne intalnim oricand, iar eu nu sunt un expert in vaccinuri, eu sunt un pediatru ONG-ist, sa veniti sa va arat exact locurile unde ar trebui sa faceti schema de salvare pentru al doilea copil al dumneavoastra. De ce va spun asta? Nu va face el boala, copilul dumneavoastra va trai foarte bine. Nepotii dumneavoastra vor trai intr-o societate si intr-o lume cu cele cinci, sase, sapte boli letale, nu vorbesc aici nici de gripa, nici de HPV, pentru ca si ele pot omori in anumite contexte, vorbesc de poliomielita, de difterie, de tetanos, care acum din nou este cu cazuri in Romania. Asta este perspectiva mea, ca parinte, ca lucrator in “Salvati Copiii”, diferita. In momentul in care eu iau o decizie care ma influenteaza pe mine – un anumit tratament, o atitudine de viata, in momentul in care actiunea mea si hotararea mea se repercuteaza – din cauza lipsei de informare, din cauza coruptiei, din cauza lipsei de sistem, din cauza sistemului politic viciat – unui intreg contingent, unei generatii, unei populatii de copii, in momentul acela decidentul legislativ ar trebui sa ma ajute, nu coercitie!, ci pur si simplu cum au facut alte tari, pe pachetul asta de sase-sapte-opt, alea sa fie obligatorii“, a fost opinia lector univ. dr. Mihai Gafencu, vicepresedintele organizatiei “Salvati Copiii”.

IMG_2121

Avocat: nu veti putea institui niciun fel de norma obligatorie de vaccinare, dar se va produce altceva

Orice lege ar da orice ministru al sanatatii se bate cap in cap cu Constitutia. Sunt foarte multe legi care au fost declarate neconstitutionale. Am discutii constitutionle, care privesc inviolabilitatea si integritatea mea fizica si psihica, am Legea drepturilor pacientului, care spune ca pot sa refuz orice procedura. Cine raspunde pentru copil pana la 18 ani, domnule doctor? Parintele. Iar eu va spun ca nu veti putea institui niciun fel de norma obligatorie de vaccinare, dar se va produce altceva. Vor crea o epidemie sau o falsa epidemie si atunci vor duce toata chestiunea in penal. In penal, ai doua texte care incrimineaza impiedicarea tratarii sau vaccinarii in caz de epidemie sau infectarea cu virusul HIV in mod intentionat”, este opinia directorului executiv al Centrului pentru Cercetare Legislativa si Apararea Drepturilor Femeii. “Noi nu vrem sa ajunge colo, domnule avocat, i s-a raspuns, iar legat de parinte, in Legea Copilului, am introdus un paragraf ca in situatii amenintatoare de viata, medicul poate administra absolut orice tratament“.

“Sunt intotdeauna de partea vietii si atunci, un pic comunist suna, copilul nu-i al parintilor, e al nostru, e al societatii si al tarii noastre, asa cum copiii nevaccinati sunt ai nostri, ai tuturor, pentru ca stau in gradinita langa copilul nostru si nepotii nostri, a replicat lector univ. dr. Mihai Gafencu, vicepresedintele organizatiei “Salvati Copiii”.

IMG_2140

Puteti sa dati unui parinte o declaratie in care va asumati intreaga raspundere?

“Puteti sa dati unui parinte o declaratie in care va asumati intreaga raspundere ca, in urma vaccinarii, daca se intampla unul dintre efectele adverse, va asumati intreaga responsabilitate? Va spun eu ca n-o veti face! De ce? Instinctul dumneavoastra de conservare va spune ca in stuatia in care acel copil dobandeste autism, nu va sacrificati cariera medicala“, s-a adresat avocatul medicilor prezenti, anuntand ca se vor inmulti cauzele de malpraxis: “Si noi putem sa gresim, nu numai medicii, daca nu depui o intampinare la timp, daca nu exerciti o cale de atac la timp, te da in judecata clientul pentru malpraxis”.

“Da, domnule avocat, gresim si noi, gresesc americanii…”, a replicat Mihai Gafencu, precizand ca, in 2013, au avut peste 7.000 de decese dovedite din vina medicala. “Nici nu e cazul sa te angajezi, ci sa-i prezinti situatia corecta: vrei riscul de 1 la 10.000 encefalita sau vrei riscul de 1 la 1.000.000. Tu ca parinte, alege! Cum epidemiile n-o sa le creeze nu stiu cine din afara, ci o sa le creeze parintii care nu-si vaccineaza copiii”, sustinea conf.univ.dr. Emilian-Damian Popovici, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie. “Ma obligi sa fac ceva, inseamna ca discernamantul meu il anihilezi“, nu s-a lasat insa Florin Kovacs, vizavi de vaccinarea obligatorie.

IMG_2124

Florin Kovacs: vaccinarea asta in care, fie ce-o fi, vedem ce se intampla, mi se pare un experiment

“Problema este daca putem sau companiile farmaceutice pot produce un vaccin fara efecte adverse de acest gen (i s-a raspuns “Nu pot!”, “Nu exista!”), daca nu exista, lasa-mi liberul meu arbitru si alegerea mea, de a ma vaccina sau nu. Domnule Gafencu, nu putem sa mergem pe chestii populiste – copiii sunt ai tuturora, haideti sa iubim toti copiii si facem, noi doctorii, ce vrem. Eu daca vreau sa merg pe procedura homeopata, ma duc pe procedura homeopata. Dati-mi un raspuns la urmatorul lucru: copilul meu care este nevaccinat, ce risc prezinta pentru copilul vaccinat, el este teoretic imun. Zice in acest prospect ca in primele 10-12 zile nu actioneaza vaccinul si poate sa se imbolnaveasca de gripa. Dar, de asemenea, spune ca nu ma protejeaza impotriva racelilor. La fel imi spune ca trebuie sa ma vaccinez in fiecare an. Deci despre ce vorbim aici?”, s-a intrebat avocatul Florin Kovacs.

“Nu puteti sa ma convingeti ca aceste companii farmaceutice n-au un interes de a promova aceste vaccinuri si de a vedea care este reactia lor pe piata. Doi: in noul Cod Civil, am un articol, care se numeste 67, care spune ca fiinta umana nu poate fi supusa nici unor teste, experimente sau alte chestiuni. Or vaccinarea asta in care, fie ce-o fi, vedem ce se intampla, mi se pare un experiment“.

Raspuns: daca un om atat de bine pregatit nu a reusit sa fie informat, inseamna ca aici este rolul nostru. Altfel, ne vom intoarce la 1913

IMG_2155

“Ceea ce nu s-a inteles, daca un om atat de bine pregatit si informat ca dumneavoastra nu a reusit sa fie informat, inseamna ca aici este rolul nostru si revin la punctul zero al discutiei de astazi: in momentul in care noi nu informam suficient… Aici, domnule profesor (catre prof. Radu Nicosevici, presedintele Academiei de Advocacy – n.r.), ati avut opinia lui Mihai Lisetichi, care spunea ca nu, trebuie sa va asumati, nu numai ONG-urile, ci si societatile profesionale, inclusiv cele medicale – trebuie sa-si asume campanii intregi. Daca acel procent de 89% care, sa zicem, este limita de alarma pentru X boala, care incepe sa nu mai fie vaccinat, acel 90% din populatie e vaccinata, daca noi scadem, prin grupurile care o sa se adune, unele neinformate, el e contraargumentul (aratand spre avocat – n.r.), ca se informeaza de pe internet si este partea noua a populatiei civilizate, cu acces la net, care ia hotararea asupra copilului lui, cand va scadea la 70%, atunci copilul tau ajuns mare, alaturi de copilul meu de aceeasi varsta, vor fi destui care vor produce boala si ne vom intoarce in 1913. Vor incepe epidemiile“, a punctat lector univ. dr. Mihai Gafencu, vicepresedintele organizatiei “Salvati Copiii”.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.