Donatie importanta de echipamente medicale la spitalul de copii din Timisoara (FOTO/VIDEO)

1

Asociatia Scoala mamei Junior a donat Unitatii de Primire Urgente “Louis Turcanu” 6 nebulizatoare, 4 tensiometre, 2 capnografe, 2 calculatoare si 20 de cutii depozitare medicamente. Donatia se ridica la suma de 30.000 lei.

“Continuam proiectul Recladim speranta prin care renovam si dotam sectiile de pediatrie din oras. Este un proiect care a inceput in 2006 cu un electrocardiograf catre sectia de urgente pediatrie, in 2017 a continuat cu ce inseamna renovarea sectiei de boli infectioase de la Victor Babes de pediatrie iar in anii urmatori a continuat cu a aduce injectomate, perfuzomate iar in anul acesta am reusit sa facem rost de nebulizatoare si in mod special doua capnografe extrem de importante pentru pacientii cu insuficienta respiratorie. Sumele necesare, in fiecare an, au provenit din sponsorizari directe de la companii iar acel mecanism de 20 la suta din impozitul pe profit uitati ca functioneaza, si de data aceasta chiar vine cu un sprijin real catre sectia de pediatrie de la Loius Turcanu.”, a spus Ioana Vartosu, Asociatia Scoala mamei Junior.

echipamente medicale

“Capnograful pe care l-am primit este extrem de util. In primul rand pentru ca este primul de acest fel din sectie, in al doilea rand este mic, portabil, astfel ca vom putea functiona usor pacientii din sectia de urgenta pe sectia de terapie intensiva, este usor de utilizat pentru intreb personalul sectiei, ne arata o serie de parametrii legate de functiile vitale ale pacientilor si mai ales si cel mai important concentratia de dioxid de carbon din aerul expirat care este un indicator fidel in ceea ce priveste managementul insuficientei respiratorii la copil, mai ales ca ne arata la pacientii neintubati spre deosebire de monitoarele pe care le avem in sectie la care putem masura acest parametru doar la pacientul intubat.

echipamente medicale

In general sa stiti ca suntem bine dotati cu echipamente mai ales datorita Bancii Mondiale si spitalului si primariei, sigur ca am mai putea benefia de un aparat de radiologie mobil pentru ca cel din prezent s-a defectat, un video laringoscop ne-ar fi foarte util, ar mai fi cateva. Anul trecut am avut putin peste 30.000 de pacienti.” a declarat dr. Alina Babeu, coordonator UPU “Louis Turcanu”.

echipamente medicale

Asociatia Scoala mamei Junior a fost infiintata in 2007, la initiativa dr. Ioana Vartosu, cu o misiune foarte simpla: copii nascuti sanatosi, parinti informati si copii cu dizabilitati recuperati! Asociatia are trei mari obiective:

echipamente medicale

  • educarea viitorilor si proaspetilor parinti pe teme medicale,
  • renovarea si dotarea sectiilor de pediatrie din oras,
  • oferirea de servicii sociale pentru recuperarea copiilor cu dizabilitati.

echipamente medicale

Share.